Tijd voor een waanzinnig lekker én simpel vegetarisch gerecht: gevulde courgettes à la caprese. Gevulde courgettes zijn super easy. Je snijdt een courgette in de lengte doormidden, je holt ‘m uit en vervolgens vul je de courgette met allerlei goodies. Dit keer gaan we Italian style! Misschien zag je ‘m al aankomen: deze gevulde courgette a la caprese is geïnspireerd op de Italiaanse ‘insalata caprese’. Met lekkere mozzarella, verse tomaten en basilicum dus. YUM! Voor extra smaak en bite voegde ik er ook pesto en pijnboompitjes aan toe.
Je kunt zo’n gevulde courgette prima als hoofdgerecht eten. Bijvoorbeeld met een lekkere salade erbij (voor nog meer veggies!) of wat simpele tomatenrisotto of pasta. Maak je er liever een voorgerechtje van? Snijd de in de lengte gehalveerde courgette dan nog een keer overdwars door, zodat je 4 stukken hebt. Tadaaa, met deze mini-variant maak je vier mensen blij.
Dit heb je nodig voor 2 gevulde courgettes:
1 courgette
1 kleine rode ui (of de helft van een grote)
2 tomaten
1 bol buffelmozzarella
5 theelepels groene pesto (van goede kwaliteit)
Handje basilicumblaadjes
Handje pijnboompitten
1 theelepel oregano
Versgemalen peper
Ook handig: keukenpapier
En zo maak je het:
Zet de oven aan op 200 graden.
Rooster de pijnboompitten in een hete koekenpan totdat ze goudbruin zijn. Leg de pijnboompitten op een bord om af te koelen.
Halveer de courgette in de lengte en hol beide helften uit met een lepel. Dat doe je door voorzichtig de zaadlijsten en wat vruchtvlees eruit te schrapen, tot op ongeveer een centimeter van de bodem en zijkanten. Wees voorzichtig, zorg dat je geen gaten maakt in de bodem. Bewaar de pulp.
Leg iedere courgettehelft met de uitgeholde kant naar beneden op een dubbelgevouwen stuk keukenpapier om uit te lekken.
Knijp de courgettepulp een beetje uit met je handen en doe het in een kommetje. Doe er de pijnboompitten, oregano en pesto bij. Snipper de ui zo fijn mogelijk en voeg ook toe. Maal er wat verse peper over en roer het mengsel door. Zet apart.
Dep de courgettehelften droog met wat keukenpapier en vul ze met het courgettemengsel.
Snijd de tomaten door de helft, en dan in plakjes. Doe dat ook met de mozzarella. Beleg nu elke courgettehelft met plakjes tomaat, mozzarella en basilicum. Maal er nog een beetje peper over en besprenkel met olijfolie.
Leg de courgettehelften in een ovenschaal en plaats deze ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. Als de boel te donker wordt, dek je de schaal af met aluminiumfolie. De gevulde courgettes zijn klaar als je de punt van een scherp mes gemakkelijk in de courgette kunt steken.
Eet smakelijk!
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Geef een reactie