Soms is een recept zó simpel dat je je afvraagt of je het wel een recept mag noemen. Deze gevulde chocolade eieren vallen in die categorie. Apesimpel om te maken en maar 3 ingrediënten, maar goed, je moet er maar net opkomen. Daarom krijgen ze tóch een plekje op Anniepannie, want deze gevulde eitjes mogen echt niet ontbreken aan de paastafel! Leuk als toetje na het Paasdiner, als onderdeel van de Paasbrunch óf natuurlijk gewoon bij het Paasontbijt! De chocolade eieren zijn gevuld met Griekse yoghurt en mangopuree. Een heerlijke combinatie van zoet en fris!
Gevulde chocolade eieren: ga voor kwaliteit
Veel van de holle chocolade eieren die je in de winkel koopt zijn niet van de beste kwaliteit chocolade. Of ze zijn heel erg dun. Ik was dus al een paar dagen op zoek naar geschikte choco eieren, tot ik ineens een pakket kreeg toegezonden. Het was een Paasverrassingspakket van een persbureau, met daarin – jawel – holle chocolade eieren! Ze waren van het Belgische chocolademerk Libeert. En ja, als chocolade uit België komt dan weet je het wel hè? Ik hoefde dus niet langer te zoeken en kon direct aan de slag met mijn recept voor gevulde chocolade eieren!
De vulling: yoghurt en mango
Op Instagram vroeg ik in mijn stories wat jullie dachten dat de vulling was. Ik hoorde heel vaak ‘advocaat’ en ‘lemoncurd’ voorbij komen, maar het merendeel riep: ‘iets met mango!’. Jullie leren me steeds beter kennen, hahaha! Als eiwit gebruikte ik dikke Griekse yoghurt en de eidooier maakte ik van mangopuree. Dat is trouwens heel simpel te maken, je gooit een halve mango in je keukenmachine en voilà: mangopuree. (Paas)eitje toch? Om de yoghurt netjes in de eieren te krijgen gebruikte ik een handige spuitzak, maar het kan ook zonder. Met twee theelepeltjes kom je ook een heel eind.
Ingrediënten
- 4 holle chocoladepaaseieren
- 6 eetlepels Griekse yoghurt
- ½ mango
Instructies
- Snijd met een scherp mes de bovenkantjes van de chocolade eieren.
- Vul de chocolade eieren bijna helemaal met Griekse yoghurt. Gebruik hiervoor een spuitzak of twee theelepeltjes.
- Doe de halve mango in de keukenmachine en pureer helemaal glad.
- Maak met een theelepeltje bij elk ei een holletje in de Griekse yoghurt en schep daarin wat mangopuree.
- Serveer de gevulde chocolade eieren in eierdopjes of in een eierdoos.
Fijne Paasdagen!
Meer leuke Paasrecepten:
3x eierpotjes deluxe
Tartaar van mango, avocado en rivierkreeftjes
Roze eieren
IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?
Helemaal zin gekregen in deze gevulde chocolade eieren? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Geef een reactie