Deze geroosterde spruitjes salade met granaatappel en geitenkaassterren ziet er toch ultiem Kerstig uit?! Past helemaal bij de Kerst mood waar ik op dit moment in verkeer. Ja, nu al ja. Ik weet dat het nog niet eens Sinterklaas is geweest, maar als foodblogger moet je een beetje vooruit denken. Ja toch?
Geitenkaassterren
Het idee voor de kerststerren van geitenkaas ontstond toen ik een pakketje met driehoekige (!) geitenkaas ontving van Zoë & Zazu. Dat is een nieuw geitenkaasmerk dat nu bij de Ap in de schappen ligt. Er zijn drie verrassende smaken. Naturel met een eetbaar aslaagje (die gebruikte ik in deze salade), midnight truffle (truffel dus!) en wild fennel (met wilde venkelpollen). Het mooie aan deze kaasjes is dat ze gemaakt zijn van 100% biologische geitenmelk. Melk van blije geitjes dus, die geen preventieve medicatie krijgen, biologisch voer eten en naar buiten kunnen wanneer ze willen. Daar word ik blij van!
Granaatappelmelasse
In dit recept rooster ik de spruitjes in de oven met olijfolie en granaatappelmelasse. Dat laatste koop je bij de Turkse of Marokkaanse winkel. Je schijnt het ook bij de Oil & Vinegar te kunnen krijgen – en kijk ook eens bij de toko. Het is een soort dikke stroop van ingekookt granaatappelsap die zoet en een beetje zuur tegelijk is. Ik vind het fantastisch spul en ben fan van het eerste uur! Mocht je nou écht geen granaatappelmelasse kunnen vinden, gebruik dan balsamicostroop. Het resultaat is anders, maar nog steeds lekker.
Ingrediënten voor 2 personen:
300 gram spruitjes
4 el granaatappelpitjes
2 handjes eikenbladsla
4 plakjes Super Natural geitenkaas (Zoë & Zazu)
20 hazelnoten
2 el granaatappelmelasse (plus nog wat om te garneren)
1 el citroensap
Olijfolie
Grof zeezout
Geroosterde spruitjes salade met granaatappel en geitenkaas
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Snijd het onderkantje van de spruiten, verwijder de buitenste blaadjes en was ze goed. Dep de spruitjes daarna droog met een schone theedoek en halveer ze. Hele kleine spruitjes kun je heel laten.
3. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de spruitjes erop. Besprenkel met olijfolie en wat grof zeezout en hussel even om. Schenk de granaatappelmelasse over de spruitjes en schep nog eens goed door. Rooster de spruitjes in ongeveer 35 minuten goudbruin en gaar.
4. Verhit een koekenpan en rooster de hazelnoten totdat ze goudbruin zijn. Laat afkoelen op een bord.
5. Hussel de eikenbladsla om met het citroensap en verdeel over twee borden. Leg de spruitjes er bovenop. Leg in het midden van elk bord twee plakjes geitenkaas zo op elkaar dat je een kerstster krijgt. Strooi de hazelnoten en granaatappelpitjes er omheen.
6. Schenk nog wat dunne sliertjes granaatappelmelasse over de salades en serveer!
TIP: granaatappelmelasse koop je bij de Turkse of Marokkaanse winkel, bij de Oil & Vinegar of de toko. Mocht je écht geen granaatappelmelasse kunnen vinden, gebruik dan balsamicostroop. Het resultaat is anders, maar nog steeds lekker.
En…? Lijkt deze geroosterde spruitjes salade je helemaal het einde? Of zit je misschien wel te wachten op een heel ander recept? Ik ben super benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram!
> In samenwerking met Zoë & Zazu geitenkaas.
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Geef een reactie