Er is bijna niets lekkerder dan super crunchy aardappeltjes. Eerder liet ik al zien hoe je geplette Roseval aardappels uit de oven maakt. Diezelfde truc kun je eigenlijk op elk aardappelsoort toepassen, zelfs geplette zoete aardappels zijn mogelijk. Vandaag wil ik weer een heerlijk recept met je delen: geplette krieltjes uit de oven met sinaasappel en rozemarijn. Een geweldig bijgerecht bomvol smaak. Ik maakte de krieltjes klaar in mijn nieuwe braadslede.
Geplette krieltjes uit de braadslede
Ik heb het idee dat geplette krieltjes nóg knapperiger worden als je ze in een braadslede bakt. Om dit recept te maken gebruikte ik daarom deze Superior Triply braadslede van BK Cookware. Een hele mond vol, maar dan heb je ook wat. De unieke constructie van twee lagen roestvrij edelstaal met een laag aluminium ertussen zorgt voor een snelle en gelijkmatige warmteverdeling. Precies wat we nodig hebben voor mooi gebruinde krieltjes uit de oven!
Deze braadslede is trouwens zo robuust, dat ik er van overtuigd ben dat hij een leven lang mee gaat. Wees dus niet verbaasd als ik over een jaar of 40 nog steeds recepten deel uit deze topper. Ik zet bij deze een reminder in mijn agenda om het t.z.t. te checken, hahaha!
Ovenkrieltjes als bijgerecht
Ik moet je iets verklappen. Over een paar dagen ga ik nog een gerecht toevoegen aan deze schaal met ovenkrieltjes. Er komt iets in het midden van de braadslede te staan waarmee je heeeele hoge ogen kunt gooien tijdens je volgende diner. En misschien is dat wel… het Kerstdiner! Ik wil nog niet al teveel loslaten, maar het wordt in elk geval een vegetarisch spektakelstuk dat qua smaken perfect past bij deze geplette krieltjes met sinaasappel een rozemarijn. Heb jij énig idee wat ik zal gaan maken? Laat het vooral weten in een reactie. Ik ben serieus benieuwd of iemand het raadt.
Ingrediënten
- 1 kilo krieltjes in de schil gewassen
- 1 handsinaasappel
- 8 teentjes knoflook
- 5 takjes rozemarijn
- olijfolie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Kook de krieltjes voor totdat je ze er makkelijk in glijdt met de punt van een mes. Giet de krieltjes af en laat ze even uitstomen.
- Verdeel de krieltjes over de braadslede en plet ze met een vork, pureestamper of de onderkant van een glas. (Voor krieltjes vind ik een glas het handigst)
- Snijd de sinaasappel in kleine partjes en leg deze samen met de teentjes knoflook en de takjes rozemarijn tussen de geplette krieltjes. Besprenkel alles royaal met olijfolie en bestrooi de geplette krieltjes met grof zeezout.
- Zet de braadslede in het midden van de oven en bak de krieltjes in ongeveer 40 minuten goudbruin en knapperig. Sommige ovens hebben langer nodig, sommigen ietsje korter. Houd jouw geplette krieltjes goed in de gaten om de ultieme crunch-factor te bereiken!
Enjoy lieve mensen. Laat het me vooral weten als je deze smashed krieltjes uit de oven hebt gemaakt / gaat maken. Vind ik zoooo leuk! En probeer zeker ook eens de geplette Roseval aardappeltjes of de geplette zoete aardappels uit.
En oja! Mijn lieve blogcollega Vanessa van Culinessa is ook aan de slag gegaan met een mooie pan van BK! Ik wil je wijzen op haar goddelijke stoofvlees recept. Dat is dus echt een perfecte match met de geplette krieltjes hierboven, just sayin’! Alsof het zo heeft moeten zijn…
Dit artikel is een samenwerking met BK Cookware.
Meer aardappel bijgerechten uit de oven:
IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?
Helemaal zin gekregen om deze geplette krieltjes te gaan maken? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
[…] En dan nu waar jullie op zaten te wachten: het recept! Trouwens, aankomende weken kun je nog meer lekkere kerstrecepten die in BK pannen zijn gemaakt verwachten bij andere bloggers, zoals de geplette krieltjes bij Anniepannie. […]