Laatst zag ik Shanghai paksoi bij de Albert Heijn liggen en dat vond ik een prima aanleiding om er een keer wat mee te doen. Ik had het al eens bij de toko gezien, maar koos dan toch altijd voor de bekendere, grote paksoi. Zonde, want zijn kleinere broertje smaakt ook heerlijk! Ik besloot om er gemarineerde Shanghai paksoi van te maken. De kleine stronkjes lenen zich daar perfect voor, omdat ze niet zo waterig zijn als gewone paksoi.
De marinade bevat allerlei lekkere Aziatische smaakjes, van zout en zuur tot zoet en umami. Laat de Shanghai paksoi minstens een uurtje marineren voordat je gaat eten. Dan trekken de smaken er lekker in. Je kunt de Shanghai paksoi stomen, maar het lekkerste resultaat krijg je door ze even te bakken in een grillpan of koekenpan.
Dit heb je nodig:
4 stronkjes Shanghai paksoi (te koop bij de toko en soms bij Albert Heijn)
Voor de dressing
4 el sesamolie
3 el sojasaus
3 el olijfolie
2 el ketjap manis
1 el citroensap
2 tl gembersiroop
Sesamzaad, geroosterd
Gemarineerde Shanghai paksoi
Was de Shanghai paksoi en snijd ze in de lengte doormidden. Schud ze even goed droog.
Bestrijk de platte en de bolle kant van de paksoi met een klein beetje zonnebloemolie. Verhit een grillpan of koekenpan en bak de Shanghai paksoi ongeveer 4 minuten op de platte kant en nog eens 3 minuten op de bolle kant. Let op dat de blaadjes niet verbranden.
Haal de Shanghai paksoi met een tang uit de pan en leg ze in een mooie schaal met de platte kanten omhoog.
Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar en giet dit over de Shanghai paksoi. Laat het geheel ongeveer een uurtje marineren.
Strooi vlak voor het opdienen het sesamzaad over de gemarineerde Shanghai paksoi.
Deze gemarineerde Shanghai paksoi is erg lekker als bijgerecht bij een rijsttafel of een tafel vol sushi. Geniet ervan!
Meer Aziatische recepten
Kroepoek met een Japanse topping
Miso aubergine met salade van sobanoedels
Buddha bowl met mango en zwarte rijst
VOLG ANNIEPANNIE OP SOCIAL MEDIA
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Bloglovin’.
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Ciska zegt
Begrijp ik het goed uit het recept dat de paksoi koud is als die wordt gegeten?