Zoek je een origineel hapje voor bij de borrel of een high tea? Of een supersjieke saladetopping? Zoek niet verder! Met deze frisse geitenkaasballetjes met druiven en cashewnotenkruim steel jij de show. Er staan geen hoeveelheden bij het ingrediëntenlijstje hieronder, omdat het er heel erg vanaf hangt voor welke gelegenheid je de balletjes maakt.
Dit heb je nodig:
Pitloze druiven (wit of blauw)
Zachte geitenkaas
Cashewnoten
Honing
Zo maak je de geitenkaasballetjes met druiven en cashewnotenkruim:
Laat een koekenpan heet worden en rooster de cashewnoten tot ze goudbruin zijn. Leg de cashewnoten op een bord en laat afkoelen.
Meng wat honing door de geitenkaas totdat het licht zoet smaakt. Even proeven dus!
Over naar de geitenkaas. Goed om te weten: een smeerboel is onvermijdelijk, dus bereid je voor en zet alvast een keukenrol klaar. Verpak de druiven in een dun laagje geitenkaas. Dit doe je met je handen. Rol tot je mooie ronde balletjes krijgt en leg ze op een bord.
Hak de cashewnoten in stukjes en rol de geitenkaasballetjes één voor één door het kruim. Bewaar de balletjes tot gebruik in de koelkast, afgedekt met vershoudfolie.
Eet smakelijk!
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Geef een reactie