Ja hoor, ik heb gewoon wéér een leuk event om jullie over te vertellen! Dit keer ging ik naar een geitenboerderij en een geitenkaasmakerij. Mijn grote foodievriendin Debbie (die van Deb’s Bakery & Kitchen) organiseerde een foodbloggers meetup in het Brabantse Etten-Leur. De dag stond in het teken van geitjes, geitenkaas én een heleboel gezelligheid met elkaar. De toepasselijke hashtag voor de dag was dan ook #geitenenkokenmetbloggers, waar we allemaal heel hard om hebben moeten lachen.
Geitenboerderij
We begonnen de dag bij geitenboerderij De Hoon, waar boer Jasper ons een uitgebreide rondleiding gaf. We zagen de geitjes ‘kraamkamer’ (helaas leeg, want is het is nu geen jongegeitjesseizoen) en leerden van alles over de voeding die de beestjes krijgen (geitenbiest) zodat ze gezond en sterk blijven. Daarna kwam het leukste onderdeel, het kijken bij de jonge geitjes! Jeeeeetje wat een energie in die stal! De geitjes sprongen letterlijk in het rond van enthousiasme en eigenlijk deden wij als vertederde bloggers gewoon lekker mee. Een heleboel bewogen foto’s en mislukte selfies later gingen we door naar de volgende stal met de wat oudere melkgeiten. Hè gelukkig, die waren wat rustiger! Haha!
Lunch maken
Nadat we onze geitenkennis weer hadden bijgespijkerd op de geitenboerderij was het tijd voor een lunch. Een groep foodbloggers moet je nooit te lang zonder eten laten zitten natuurlijk! Uiteraard moesten we zelf nog wel even aan de slag, dat heb je dan ook altijd weer als blogger… ? Bettine geitenkaas en Tante Fanny bladerdeeg sponsorden de lunch dus we hadden fantastische ingrediënten tot onze beschikking. Debbie had allerlei heerlijke recepten bedacht en ik kwam samen met lieve Eef terecht in team ‘Quiche met bieten, geitenkaas en walnoten’. En dat is precies wat we maakten, met uitzondering van de walnoten. Die waren namelijk gestolen door team salade. Hahaha! Oja, ik ging ook nog even op de foto met de bladerdeeghapjes van een ander team:
Geitenkaasmakerij
Na de lunch was het tijd om eens te kijken hoe die lekkere geitenkaas nou eigenlijk wordt gemaakt. Xander gaf ons een rondleiding door de Bettinehoeve. De trouwe Anniepannie-lezer denkt nu ‘hee, heb ik dit niet eerder gelezen?’ en ja, dat klopt! Ik ben namelijk in de zomer ook al eens op de Bettinehoeve geweest voor de Bettine Saladay. Ook dit keer hulden we ons weer in sexy outfits (lees: lange witte jassen met blauwe mutsjes) en doorliepen we een strenge desinfectieprocedure. Wederom onwijs interessant om te zien hoe alle verschillende soorten geitenkaasjes gemaakt worden. Mijn favoriet is het gerijpte rolletje. Ik noem dat zelf altijd ‘geitenbrie’ omdat er zo’n korstje om zit, maar dat is geloof ik niet de officiële naam.
The end!
Moe, maar voldaan van al het heerlijke eten en de bijgespijkerde kennis togen we weer naar huis. Ik mocht samen met 3 andere bloggers mee in de Kia van Debbie. Lekker knus, haha! Het leuke van zulke events als deze is dat je nooit, maar dan ook nooit, met lege handen naar huis gaat. We kregen maar liefst twee (!) goodiebags mee. Eentje vol heerlijke deegjes van Tante Fanny en geitenkaas van Bettine en een ander met leuke spulletjes van kookwinkel DOK, bouwhuis Baktotaal en Bijzondere smaken. Debbie, bedankt voor het organiseren van dit super leuke event! Hier ben je echt zó goed in!
Trek gekregen in geitenkaas? Bekijk dan snel deze recepten:
Salade met vijgen, appel en geitenkaas-pistachebollen
Regenboog salade met geitenkaas en cashewnoten
Salade met blauwe bessen, mais en geitenkaas-spekpakketjes
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Anouk zegt
Wat een gezellige dag met deze foodbloggers. Heeft Debby goed geregeld ?.
Andrea (Anniepannie.nl) zegt
Jaaa dat kan ze heel goed! Het was echt super. ❤️