Heb jij dat ook? Dat je een witte kool koopt, de helft gebruikt (als het mee zit) en vervolgens niet weet wat je met de resterende kool aan moet? Ik wel. O wacht, misschien heb je een hok vol kinderen en denk je ‘waar hééééft ze het over’. Maar als je voor jezelf kookt, of voor twee, dan zul je dit vast herkennen. Waar dit verhaal naartoe gaat is dat ik ben gaan nadenken over creatieve manieren om restjes witte kool op te maken. En daar kwam het idee voor gegrilde witte kool met appel en chorizo topping uit voort. Mega lekker was het! Je kunt dit serveren als bijgerechtje of als voorgerecht. De hoeveelheden hangen af van hoeveel witte kool je over hebt. Dit kun je dus het beste zelf bepalen.
Dit heb je nodig:
Restant witte kool, gehalveerd en in plakken
Goede kwaliteit Chorizo worst, in stukjes
Appel(s), in stukjes
Pijnboompitten (optioneel)
Gegrilde witte kool met appel en chorizo
Verhit een grillpan totdat ie gaat roken. Bestrijk intussen de plakken witte kool met wat zonnebloemolie.
Gril de plakken witte kool totdat ze beetgaar zijn en er mooie grilstrepen te zien zijn. afhankelijk van hoe dik je de plakken hebt gesneden kan dit 5 tot 10 minuten duren.
Laat een koekenpan warm worden (zonder olie) en voeg de chorizoblokjes toe. Zodra het vet van de worst is vrijgekomen, voeg je ook de stukjes appel en de pijnboompitten toe. Bak het geheel zo’n 4 à 5 minuten totdat de chorizoblokjes knapperig zijn en de appelstukjes goudbruin.
Leg de plakken witte kool met een tang op een bord. Schep het appel-chorizomengsel erover en serveer.
Eet smakelijk!
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Geef een reactie