Gegrilde groente uit de oven op z’n Indiaas! Dit is een heerlijke en makkelijke avondmaaltijd met aardappel, bloemkool, kikkererwten en tomaat. Op smaak gebracht met kerrie en met een frisse peterselie-yoghurtdressing voor erbij. Het mooie aan deze Indiase bakplaat vol groente is dat het lekker gezond is. En doordat je de groente in de oven grilt, heb je er geen omkijken naar. Dit recept is daardoor ook nog eens lekker makkelijk! Wat wil een mens nog meer?
Gegrilde groente uit de oven mét aardappels
Ik ben dus dol op aardappels. Tegenwoordig is er een anti-aardappelbeweging ontstaan (en anti-koolhydraat in het algemeen), maar daar ga ik lekker niet in mee. Aardappels zijn lekker, voedzaam én gezond. Ze bevatten onder andere veel vezels en vitamine C. In dit gerecht combineer ik ze met Indiase gegrilde groente uit de oven: bloemkool, kikkererwten en tomaat die op smaak gebracht zijn met kerrie. Super lekker en kruidig, zeker met de yoghurtdressing erbij. Lieve mensen, ga dit maken! Krijg je geen spijt van. Kijk nou wat een plaatje:
Kleurrijk eten
Deze bakplaat met gegrilde groente uit de oven is lekker kleurrijk, net zoals India zelf. Wist je dat het eten van veel kleur gelijk staat aan gezond eten? Het beste is om de hele regenboog op je menu te zetten. Het gaat dan natuurlijk alleen om natuurlijke producten hè, geen Skittles of donuts met een blauw laagje erop. Haha! Deze Indiase traybake is een mooi voorbeeld van zo’n gezonde, kleurrijke maaltijd. De kikkererwten maken het extra gezond en worden lekker knapperig in de oven!
Ingrediënten
- 300 gram Rouge aardappels
- 450 gram bloemkool in roosjes
- 100 gram gekookte kikkererwten afgedroogd
- 6 kleine trostomaten
- 2 eetlepel olijfolie
- 2 theelepel kerriepoeder
- 4 eetlepel fijngehakte peterselie + extra om te garneren
- 6 eetlepel yoghurt
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Was de aardappels en snijd ze in gelijke stukken.
- Doe de olijfolie en het kerriepoeder in een schaal en meng het door elkaar. Voeg de stukken aardappel, kikkererwten en bloemkoolroosjes toe en hussel alles om. Stort de groenten op de met bakpapier beklede bakplaat. Maal er zout en peper over.
- Besprenkel de trostomaatjes met olie en leg ze ook op de bakplaat. Bak de groenten in het midden van de oven in zo'n 40 minuten gaar.
- Maal voor de dressing de fijngehakte peterselie en de yoghurt fijn in een blender of keukenmachine. Serveer bij de gegrilde groenten uit de oven.
Eet smakelijk!
Meer groentegerechten uit de oven:
- Caribische ovengroente met kip
- Geroosterde bloemkool met rijst, feta en granaatappelpitjes
- Geroosterde rode kool met amandelen en avocadodressing
IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?
Helemaal zin gekregen in zo’n lekkere bakplaat met gegrilde groente uit de oven? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Sietske zegt
Superlekker! ★★★★★
Andrea (Anniepannie.nl) zegt
Wat onwijs leuk om te horen Sietske! :-D
Astrid zegt
Lieve Andrea,
Er staan heerlijke recepten op je website. Met andere woorden ik kan niet kiezen ;-)
heel veel liefs Astrid
Andrea (Anniepannie.nl) zegt
Ohhh ik zie deze nu pas, hahaha! Je hoeft van mij niet te kiezen hoor. Je mag ze allemaal. ;-)