Om even met de deur in huis te vallen: ik vind niet dat je een garnalencocktail anno nu per se in een cocktailglas hoeft te serveren. Ook niet met Kerst. Ik bedoel hallo, dat is van de vorige eeuw hoor. Ik weet dat het gerecht z’n naam eraan ontleent, maar dat interesseert me niks. Ik presenteer jullie mijn garnalencocktail met appel, koolrabi en vadouvanmayonaise, geserveerd in knapperige slablaadjes. Als je echt moeite hebt met de benaming garnalencocktail, dan mag je dit trouwens ook garnalenbootjes noemen. Whatever rocks your (garnalen)boat. Wie moet er nu ook meteen aan Forrest Gump denken? Ik wel, hahaha.
Garnalencocktail met appel en koolrabi
De appel had je misschien nog wel verwacht in deze garnalencocktail, maar zeg eens eerlijk: de koolrabi ook? Lekker dat dat is! Koolrabi wordt door – veel te – weinig mensen gegeten en dat is zonde. Het is een heerlijk knolletje met een friszoete smaak die ook een beetje aan radijs doet denken. Maar dan zonder het scherpe. Je kunt hem gekookt eten en ook gepofte koolrabi is een (lekker) ding, maar rauw vind ik koolrabi misschien nog wel het allerlekkerst! Ik dip graag reepjes koolrabi in de hummus en het doet het ook erg goed in salades. En in deze garnalencocktail met appel dus. Probeer het maar.
Een ode aan vadouvan
Vadouvan is een soort Franse interpretatie van Indiase currykruiden. Ik leerde het voor het eerst kennen tijdens een kookworkshop bij de Librije (lang geleden alweer – ik wil nog een keer!). Die slimme Jonnie Boer verkoopt het kruidenmengsel nu in blikjes in de supermarkt. Het kruidengoedje tilt deze garnalencocktail met appel in één klap naar hogere lekkerheidssferen. Koop het een keertje zou ik zeggen. Je krijg er geen spijt van! Je kunt dan meteen deze bloemkool uit de oven met ravigottesaus, deze vadouvan kip, deze jackfruit-kerriesalade of – overigens ook erg Kerst-proof knolselderij ravioli met gerookte zalm mee maken.
Ingrediënten
- 200 g grote bak Hollandse garnalen ah
- 1 kleine appel in blokjes
- 1/2 koolrabi geschild en in kleine blokjes
- 3 el citroenmayonaise
- 1,5 tl vadouvan
- 1 citroen in partjes
- 2 kropjes little gem gewassen, slablaadjes losgehaald
Instructies
- Roer de vadouvan door de citroenmayonaise in een mengkom. Doe de Hollandse garnalen, de blokjes koolrabi en appel erbij en schep alles goed om. Proef en knijp er eventueel nog een partje citroen over uit. Breng verder op smaak met peper en zout.
- Serveer de garnalencocktail in de slablaadjes, of laat iedereen aan tafel zelf z'n eigen slablaadjes vullen.
Eet smakelijk!
Meer lekkere voorgerechten met vis:
IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?
Helemaal zin gekregen om deze garnalenbootjes te gaan maken? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Geef een reactie