Geniet jij ook zo van het prachtige weer? Ik wel hoor. Als de zon er is heb ik altijd zóveel meer zin om naar buiten te gaan! En niet alleen om te wandelen of een boodschap te doen, maar ook vooral ook om lekker buiten te eten. Op het balkon, in het park of zelfs op het strand! Deze tropische fruitsalade met ananas, granaatappel en basilicum is perfect voor een zomerse picknick of voor bij de barbecue. En zeg nou zelf, ziet hij er niet waanzinnig mooi uit? De zomer op je bord!
Fruitsalade met ananas
Van alle mogelijke fruitsalades vind ik die met ananas erin veruit het lekkerste. Niets is meer tropisch en zomers voor mij dan een ananas! Ok, ok, betrapt. Als je mij een beetje volgt weet je dat ik ook behoorlijk fan ben van zomerse mangogerechtjes. In de zomer delen mango en ananas bij mij daarom de eerste plek van favo fruit! De granaatappelpitjes die ik toevoegde in deze fruitsalade bieden een geweldig contrast voor de zoete ananas, omdat ze lekker crunchy zijn en een tikkeltje zuur. Verse basilicum en een splash fris limoensap maken het zomerse feestje compleet. Haal je slippers maar tevoorschijn! Jij gaat naar buiten!
Eindelijk!
Als een kind zo blij was ik, toen ik ein-de-lijk mijn geliefde ananasbordje kon gebruiken. Ik had het ergens in de winter gekocht (want ananassen zijn hip, zomer of winter) en tja, in de winter zijn er niet echt veel gerechten die je op zo’n bordje kunt presenteren. Of nouja, het kan wel, maar of het ergens op slaat? Nee dus. Haha! Vandaag was de dag dat mijn blauwe ananasbordje mocht shinen. Want wat past er beter op zo’n mooi bordje dan… een fruitsalade met ananas?! Juistem. Helemaal niks!
Ingrediënten voor 4 personen (bijgerecht/nagerecht):
- 1 rijpe ananas
- 1 granaatappel
- 1 el limoensap
- klein bosje verse basilicum
Fruitsalade met ananas, granaatappel en basilicum
- Schil de ananas en snijd het vruchtvlees weg rondom de harde kern. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes en doe in een schaal.
- Halveer de granaatappel en verwijder voorzichtig de granaatappelpitjes. Doe ze bij de ananas in de schaal.
- Pluk de blaadjes basilicum van het bosje en leg de kleine, mooie blaadjes apart voor de garnering. Leg de rest van de blaadjes op elkaar, rol ze op als een sigaar en snijd er met een mes dunne reepjes van. Doe de basilicum samen met het limoensap in de kom. Schep alles voorzichtig door elkaar.
- Serveer de fruitsalade in de kom of in indivuele bakjes of schaaltjes. Garneer met de achtergehouden basilicumblaadjes. Eet smakelijk!
Meer salades met fruit?
Komkommersalade met mango en rivierkreeftjes
Bietensalade met blauwe bessen, bramen en een sinaasappeldressing
Salade met rivierkreeftjes, koolrabi en grapefruit
IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?
Helemaal zin gekregen in deze tropische fruitsalade met ananas en granaatappelpitjes? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Geef een reactie