Wist je dat je een frittata volledig in de oven kunt bereiden? Eigenlijk deed ik het altijd in een koekenpan met een deksel erop, maar inmiddels heb ik ontdekt dat het nóg makkelijker kan. Vet een ovenschaal in of bekleed een springvorm met bakpapier en je bent good to go. Deze frittata uit de oven is gevuld met bietjes, feta en verse dille. Heerlijk! Op speciale gelegenheden kun je er zure room en zalm bij serveren, dat maakt de frittata extra chique. Krijg je al trek?
Frittata uit de oven: multi-inzetbaar
Frittata uit de oven kun je op een doordeweekse avond eten, maar doet het ook perfect als feestelijk ontbijt. Leuk voor op een zondag, of op een speciale gelegenheid zoals Kerstmis of Pasen! Het mooie is dat je de frittata qua vulling kunt aanpassen aan het seizoen. Ga in de herfst bijvoorbeeld los met paddenstoelen. En maak in de zomer eens een frittata caprese met tomaatjes, basilicum, olijven en mozzarella. Ik koos vandaag voor bietjes en feta. Een topcombinatie als je het mij vraagt!
Pimp je frittata
Hoewel de frittata zonder gerookte zalm en zure room ook al heerlijk is, wil ik je zeker aanraden om het eens mét te proberen. Moet je nou kijken hoe prachtig dit eruit ziet. Ik heb mijn fancy Kerstontbijt al gevonden hoor, frittata uit de oven it is! Ik ben wel benieuwd of ik hem samen met Roel moet opeten, of dat we met Kerst al met iets meer mensen mogen afspreken.
Wat is het toch een gekke tijd, hè? Eigenlijk zie ik vrij weinig mensen, alleen onze ‘inner circle’. Ik probeer ook zoveel mogelijk online te bestellen en mijn boodschappen te laten bezorgen. Hopelijk draag ik zo niet bij aan de verspreiding van het coronavirus. Maar ik moet zeggen: ik kan niet wachten tot alles weer een als vanouds is!
Fingers crossed lieve mensen!
Dat Kerst er dit jaar anders uitziet dan anders, dat is wel duidelijk. Maar hoe zou het met Pasen zijn, straks in april 2021? Zouden we dan alweer met de hele familie bij elkaar mogen komen en los kunnen gaan met lekkere paasrecepten? Ik hoop het ontzettend. Fingers crossed, lieve allemaal! Wanneer je hem ook eet, zo’n frittata uit de oven is in elk geval een ideaal brunch- of ontbijtgerecht voor de hele familie.
Keukentools
- Ovenschaal
Ingrediënten
- 8 eieren
- 50 ml melk
- 3 middelgrote bieten
- 100 g feta
- 2 el fijngehakte dille (vers)
- 1/2 tl pul biber (chiliflakes)
- 1 tl venkelzaad (optioneel)
Optioneel
- 100 g gerookte zalm
- 80 g zure room
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Schil de bieten en snijd ze doormidden. Snijd ze daarna in plakjes van ongeveer een halve centimeter. Hussel ze om met wat olijfolie en verspreid over de bakplaat. Maal er grof zeezout en peper over. Rooster de plakjes ongeveer 45 minuten in het midden van de oven totdat ze zacht zijn. (NB: je kunt eventueel voorgegaarde bietjes gebruiken in dit recept, maar zelf geroosterde bietjes zijn veel lekkerder!)
- Vet een ovenschaal in met wat boter of olie. Of bekleed hem met bakpapier.
- Klop de eieren los met de melk, chiliflakes, het venkelzaad en de dille. Schep de feta en de geroosterde bietjes erdoor. Breng eventueel verder op smaak met (weinig) zout en versgemalen peper. Schenk het frittatamengsel in de ovenschaal en zorg dat de stukjes biet goed verdeeld zijn. Bak de frittata in 25 à 30 minuten (op 200 graden) gaar.
- Snijd de frittata in stukken en serveer. Lekker met gerookte zalm en een toefje zure room.
Eet smakelijk! Laat het me zeker weten als je deze ovenfrittata maakt. Ik ben super benieuwd hoe je ‘m vindt.
Deze blogpost is geschreven met Coop Supermarkten.
Meer lekkere recepten met ei:
IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?
Helemaal zin gekregen om deze frittata uit de oven te gaan maken? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Geef een reactie