Ik heb wel eens een mooiere taart gezien. Maar of ik wel eens een lekkerdere taart gegeten heb weet ik niet! Deze frambozentaart met kokosyoghurt en een lekkere chocoladekoekbodem is namelijk nietnormaallekker. Ik maakte de taart voor de maandelijkse foodblogswap en gebruikte Debbies frambozenyoghurttaart als inspiratie. Als twist besloot ik een tropische touch aan de taart te geven door kokosyoghurt te gebruiken in de vulling en kokosrasp in de chocoladebodem. Erg geslaagd!
Maar eh, ik ben dus niet zo goed dat precieze bak-gedoe. Ik heb nog heel wat te leren qua netjes werken en taarten opmaken. Die lelijke palmboom in het midden zou ik maar weglaten als ik jou was, hahaha. Nog een tip: ga niet met 30 graden celcius foto’s maken van een taart die eigenlijk in de koeling thuishoort. Dan glijden de frambozen namelijk binnen no time van de rand af…
De frambozentaart van Debbie
Toen ik voor de foodblogswap iets van Debbie’s site (Deb’s Bakery & Kitchen) mocht uitkiezen, sprong ik een gat in de lucht. Want wat heeft deze dame een heerlijke recepten op haar site staan! Ik kreeg tegelijkertijd ook meteen keuzestress, want uit zoveel lekkers kun je bijna niet kiezen. Debbie heeft een heleboel heerlijke hartige recepten op haar site staan, maar ook een boel professioneel ogende baksels. Omdat je jezelf af en toe moet uitdagen besloot ik om juist voor een zoet recept te gaan. Een uitdaging was het zeker, vooral omdat mijn taart er gewoon écht niet zo mooi uit ziet als die van Debbie. Oefening baart kunst zullen we maar zeggen.
Super lekker
Dat mijn taart en foto’s er niet zo heel tiptop uitzien betekent overigens níet dat de taart zelf niet goed was. Integendeel, ik heb mijn handen er bijna bij opgesmikkeld! Wat een heerlijke smaken. De zoete en tropische smaak van de kokos matcht fantastisch met de lichtzure frambozen. En dan die bodem van chocola en kokos. Zo LEKKER! Ik was echt onwijs blij met de smaak van deze taart. Ik ga ‘m zeker vaker maken! Ben je blij dat ik het recept tóch online heb gezet? Of zeg je: Anniepannie, deze taart en foto’s kunnen echt niet? Ik ben benieuwd, hahaha!
Ingrediënten voor 1 taart (= taart voor 12 personen):
Voor de chocoladekoekbodem:
- 200 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
- 100 gram poedersuiker
- 100 gram pure chocolade
- 290 gram bloem
- 50 gram kokosrasp
- Snuf zout
Voor de frambozen-yoghurtvulling:
- 300 gram slagroom
- 500 gram kokosyoghurt (ongezoet)
- 175 gram suiker
- 250 gram diepvriesframbozen + extra verse frambozen om te garneren
- 10 blaadjes gelatine
Frambozentaart met kokosyoghurt en chocoladebodem
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Klop de roomboter met de poedersuiker romig in een grote kom.
- Hak de chocolade in stukjes en smelt deze au-bain marie of in de magnetron. Laat de chocolade iets afkoelen en doe vervolgens bij het botermengsel. Klop alles even door. Voeg dan de bloem en een snuf zout toe en meng tot het een geheel is.
- Bekleed een springvorm van 24 cm met bakpapier en doe het chocoladedeeg erin. Strijk het glad met de bolle kant van een lepel. Bak de chocoladebodem in ongeveer 15 minuten gaar. Mijn oven is niet zo sterk en bij mij duurde het dus iets langer. Laat de springvorm na het bakken afkoelen op een rooster.
- Week de gelatine in een grote kom met koud water, gedurende 10 minuten.
- Klop intussen de slagroom met 125 gram suiker lobbig. Doe vervolgens de kokosyoghurt erbij en klop nog even door.
- Doe de frambozen met de resterende 50 gram suiker in een steelpan.Breng aan de kook en laat een paar minuten pruttelen. Haal de pan van het vuur en roer de uitgeknepen gelatine erdoor. Laat de frambozen vervolgens afkoelen. Spatel ze daarna voorzichtig door het slagroommengsel. Als je het volledig mengt krijg je een egale kleur taart, maar het is ook leuk om het geheel niet volledig egaal te roeren maar iets eerder te stoppen. Je krijgt dan een soort gemarmerd effect.
- Bekleed de zijkanten van de bakvorm met bakpapier of acetaatfolie. Stort het frambozenmengsel op de bodem en maak de bovenkant glad met de bolle kant van een lepel. Laat de frambozentaart minstens 5 uur opstijven in de koelkast. Versier de taart met verse frambozen.
Enjoy!
Meer lekkere taarten?
Franse appeltaart in de vorm van een roos
Chocoladetaart met pistache en abrikoos
IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?
Helemaal zin gekregen in deze lekkere frambozentaart? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Debbie Bodewes zegt
Ik vind de palmboom juist enorm leuk! Houden zo dus! Wat super dat je deze taart hebt gemaakt met een heerlijke twist. I ❤ kokos dus ik ga hem ook nog een keer op deze manier proberen! En hij is gewoon hartstikke goed gelukt ???
Liefs
Andrea (Anniepannie.nl) zegt
Wat leuk! We hebben er van gesmuld vanmorgen (bij het ontbijt, hahaha). De rest gaat dit weekend op, heerlijk!