Ken je het nieuwe flammkuchen deeg van Tante Fanny al? Het ligt nu in de supermarkt en je maakt er in een handomdraai een heerlijke flammkuchen mee. Ik leerde het deeg kennen tijdens een bakworkshop die ik laatst had gewonnen. We kregen ‘les’ van Rutger van den Broek van Rutger Bakt en hij gaf ons het recept voor een heerlijke flammkuchen met feta, druiven en rauwe ham.
Tijdens de workshop hebben we heerlijk gesmuld van deze (en meer!) smakelijke flammkuchen. Hij is zelfs zo lekker dat ik hem thuis al een paar keer heb nagemaakt. Nu kan ook jij aan de slag! Maak deze flammkuchen met feta snel een keertje, want je vindt hem vast heerlijk!
Dit heb je nodig:
1 rol vers flammkuchen deeg
2 el crème fraîche
½ rode ui, in ringen
3 à 4 plakken rauwe ham
½ zakje rucola
75 gram feta
Handvol witte druiven
Flammkuchen met feta, druiven en rauwe ham
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Rol het flammkuchendeeg met bakpapier en al uit op een bakplaat. Vouw de randjes om.
Bestrijk het midden van de flammkuchen met crème fraîche en beleg met de uienringen. Verbrokkel hier de feta over en maal er flink wat peper overheen. Bak de flammkuchen in 15 tot 20 minuten gaar en knapperig.
Halveer intussen de druiven en trek de plakken rauwe ham uit elkaar.
Haal de flammkuchen uit de oven en garneer deze met rucola, stukken rauwe ham en de gehalveerde druiven.
Eet smakelijk!
Tip: Je dit recept ook met vers bladerdeeg maken. Het wordt dan meer een plaattaart, maar dat is zeker net zo lekker!
Ik ben natuurlijk heel benieuwd wat je ervan vond. Laat je het weten? Dat kan in een reactie hieronder, of… tag @anniepannie_nl op Instagram en deel je creatie met de rest van de wereld!
Meer plaattaarten en plaatpizza’s:
Plaattaart met zoete aardappel en feta
Plaattaart met peer en Gorgonzola
Bladerdeeg pizza met gerookte zalm en bimi
VOLG ANNIEPANNIE OP SOCIAL MEDIA:
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Bloglovin’.
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Leonneke zegt
Dit is toch wel mijn favo Anniepannie recept denk ik. In ieder geval veruit mijn meest gemaakte! Zomers comfort food dat heel snel op tafel staat – ideaal.
De combinatie rode ui, feta, ham, druiven en rucola is echt heerlijk! Ik doe vaak stiekem wel wat extra creme fraiche en feta, omdat het zo lekker is ;) En als ik geen flammkuchendeeg kan vinden dan gebruik ik bladerdeeg. Wel wat vetter, maar ook heel lekker!
Andrea (Anniepannie.nl) zegt
Wat leuk om te horen dat je het recept zo lekker vindt! Alle credits voor Rutger! Die extra feta is trouwens een heel goed idee. Hoe meer feta, hoe beter! Ik ben er zelf ook dol op.
Peet zegt
Gemaakt. Beleg is heerlijk maar ben geen fan van het deeg. Randen keihard en midden niet gaar. Lijkt niet op flammkuchendeeg. Beter zelf deeg maken en dan op hete bakplaat lagen. Dan pas wordt het een echte knapperige flammkuchen, zoals het hoort!
Andrea (Anniepannie.nl) zegt
Hoi Peet! Zelfgemaakt deeg is altijd het lekkerst, dat ben ik helemaal met je eens! Leuk om te horen dat je genoten hebt van het beleg. Groetjes, Andrea
Nicole zegt
Wat een verrassende smaakcombinaties! Handig dat ze nu ook flamkuchen deeg verkopen :)
Andrea (Anniepannie.nl) zegt
Handig hè? Ik ben ook fan van het quiche/taart deeg. Dat kun je zelfs invriezen!