Dit ís me toch een bijzonder lekker dipje! En die kleur: ongelofelijk toch dat de natuur zoiets kan produceren? Wie Anniepannie al wat langer volgt weet dat ik DOL ben op kleurrijke recepten. Deze fetaspread met rode kool gaat daarom regelrecht mijn top 10 van dipjes in! Want niet alleen de kleur is fantastisch, de smaak is ook nog eens super! Serveer deze fetadip bij je eerstvolgende borrel en je krijgt ongetwijfeld vragen naar het recept. Hoe leuk is het dan om te kunnen vertellen dat je er naast wat zout en peper maar drie (!) ingrediënten voor nodig hebt?! HEEL leuk, geloof me! ?
Knalpaars
Rode kool in een spread, wie verzint dat nou? Ik niet hoor. Het idee voor deze dip deed ik op toen vriendinnetje Suus laatst wat lekkere smeerseltjes meenam. Die had ze bij de Turkse winkel gekocht. Er zat ook een knalpaars smeerseltje met rode kool bij. Lekker dat ‘ie was! En mooi! Ik besloot hem daarom de volgende ochtend meteen na te maken. Gelukt? O jazeker! Deze spread heeft echt karakter, want naast de kleur geeft de rode kool ook een duidelijke koolsmaak af. Combineer dat met smaakvolle feta en een beetje knoflook en je hebt een smaakbommetje te pakken!
Fetaspread met rode kool en… mango
Naast dit experimentje met rode kool probeerde ik nog iets uit. Ik maakte ook een lekkere dip met mango en feta! Ook met maar 3 ingrediënten! Eigenlijk moet je deze dip naast de fetaspread met rode kool serveren, want ze zien er prachtig uit bij elkaar. Paars en geel combineert gewoon heerlijk. En niet alleen de kleuren passen mooi bij elkaar, de dips smaken ook erg lekker naast elkaar. De mango feta dip is lekker fris en fruitig en de fetaspread met rode kool is vol en krachtig van smaak. Een perfect duo!
Ingrediënten:
- 60 gram rode kool
- 120 gram feta
- ½ teentje knoflook, uitgeperst
Ook nodig: staafmixer met hakmolen of de kleine mengkom van je keukenmachine
Fetaspread met rode kool
- Kook water in een waterkoker. Snijd de kool in reepjes en doe in een vergiet. Overgiet de rode kool met kokend water uit de waterkoker. Spoel de kool daarna direct met koud water af en laat uitlekken.
- Doe de kool samen met de feta en uitgeperste knoflook in de hakmolen. Pulseer en blend totdat alles goed fijn is en je een mooi paars mengsel overhoudt. Verdun eventueel met 1 eetlepel water als het te dik is. Breng op smaak met een beetje zwarte peper.
Dip away! Lekker met Libanees platbrood.
Meer lekkere dips:
Gladde hummus zoals je ‘m in een restaurant krijgt!
Muhammara; Libanese spread van geroosterde paprika en walnoten
Mango feta dip met maar 3 ingrediënten!
IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?
Helemaal zin gekregen in deze prachtig paarse fetaspread met rode kool? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Geef een reactie