Sinds ik het boek Sirocco in de kast heb staan ben ik ontzettend fan van de Iranese kookboekenschrijfster Sabrina Ghayour. Misschien ken je haar naam nog niet, maar wat als ik zeg dat haar recepten helemaal in lijn liggen met die van Ottolenghi? Dan begrijp je waarschijnlijk meteen waar het bij haar om draait! Sabrina houdt van uitbundige, volle smaken en al haar recepten hebben wel een Midden-Oosterse touch. Feasts van Sabrina Ghayour helpt je met het creëren van feesttafels vol heerlijke gerechten. Ik ben FAN! Met hoofdletters, that’s right. Elke keer als ik dit boek doorblader krijg ik zin om een feestje te organiseren.
Grote groepen
Sowieso is het heerlijk om een boek in huis te hebben met gerechten die geschikt zijn voor (grote) groepen. Want hoe vaak gebeurt het dat je iets mee moet nemen naar een buffet, picknick of barbecue en je geen idee hebt wat je moet maken? Bij mij best vaak. Op de één of andere manier val je dan snel terug op oude bekenden, zoals een pastasalade of quiche. Sabrina Ghayour laat zien dat er nog véél meer mogelijk is. Wat dacht je van auberginerolletjes met granaatappel en geitenkaas? Of een salade van gerookte makreel en quinoa? Om van die kruidige, geroosterde kip van bladzijde 130 nog maar niet eens te spreken…
Inspirerende indeling
Feasts heeft een bijzondere indeling. Het is georganiseerd op soorten feesten en partijen. Van weekendfeesten tot zomerse festijnen en van comfort food (denk: etentje met vrienden) tot bijzondere (chiquere) gelegenheden. Je kunt het dus zo gek maken als je zelf wilt! Het enige nadeel aan deze indeling is dat als je bijvoorbeeld een toetje of bijgerecht zoekt, je in elk hoofdstuk moet kijken. De gerechten zijn niet per soort geordend, maar staan verspreid over de verschillende soorten feesten. Ik vind de indeling leuk en inspirerend, maar ik kan me voorstellen dat sommige mensen het lastig vinden.
De test
Uiteraard kan een review niet zonder een uitgebreide test. Daarom heb ik alvast een aantal recepten uit Feasts gemaakt. De in yoghurt en harissa gemarineerde kip was al op voordat ‘ie op de foto kon, maar gelukkig heb ik van de overige twee gerechten wél foto’s gemaakt. Ennuh, de recepten heb ik ook al voor je op Anniepannie gezet. Lief hè? Ik dacht het wel. De rijstsalade met ingelegde citroen was waanzinnig lekker, al moet ik zeggen dat ik wel wat minder ingelegde citroenen heb gebruikt als Sabrina aangeeft. Ik vind 8 toch wel erg veel (en sterk), dus ik gebruikte de helft. Heerlijk was het! Overigens kun je de hoeveelheid ingrediënten voor dit gerecht gewoon door de helft doen, als je met minder personen bent.
Orzo salade
Ik maakte ook de orzo salade met sperziebonen, olijven, kappertjes, oven gedroogde tomaat en feta. Ook deze salade was weer een topper! Goed op smaak en perfect om mee te nemen naar een buffet of picknick. Wederom geldt: als je dit gewoon als avondmaaltijd wilt eten met (zeg) 4 personen, dan doe je de hoeveelheid ingrediënten door de helft. Easy peasy lemon squeezy! Ik nam deze salade mee naar het familie buffet op tweede Kerstdag. Wat heeft iedereen gesmuld!
Feasts van Sabrina Ghayour: een aanrader!
Nu weet je al dat alle kookboeken op Anniepannie.nl een aanrader zijn, want anders zou ik er niet over schrijven. Maar dit boek en deze auteur hebben wel een speciaal plekje in mijn hart gekregen. Elk recept dat ik van Sabrina Ghayour maak is spot on qua smaak, textuur en zelfs qua looks. Als je houdt van feestelijk eten en Midden-Oosterse smaken, dan is dit zeker jouw boek!
Feasts van Sabrina Ghayour is o.a. verkrijgbaar via Bol.com.
ISBN: 978 94 6143 180 6 | Pagina’s: 240 | Prijs: €24,95 | Uitgeverij: Good Cook.
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Geef een reactie