Ik krijg een beetje een kerstgevoel van deze bordjes couscous met kip, komkommer en granaatappelpitjes! Dat heeft vast alles te maken met de kleurencombi van groen en rood. Sowieso begin ik al meer en meer in de kerststemming te raken, erg hè? Vooral omdat het nog niet eens sinterklaas is geweest, hihi. Anyway, no shame. Ik ben een foodblogger en dan moet je nou eenmaal een beetje vooruit denken…
De inspiratie voor dit mooie couscousgerecht komt uit het nieuwste boek van David Bez, Super Diners. Na zijn succesvolle boeken Super Salades en Super Starters is dit wederom een pareltje te noemen. Het is een kookboek dat anders is dan anders. Elke pagina is voor meer dan de helft gevuld met een mooi bord eten, daaronder staan de ingrediënten en hoeveelheden voor 1 persoon op een rijtje. That’s it! Geen uitleg en geen beschrijving dus. Op de eerste pagina’s van het boek geeft David wel wat aanwijzingen voor het bereiden van groente en vis/vlees, maar verder moet je het echt zelf doen. Ik hou er wel van, want het laat daardoor veel ruimte voor creativiteit! Zo ook met dit gerecht.
Ik voegde zelf Ras en hanout kruiden toe aan de couscous en kip voor een Marokkaans tintje. Daarnaast besloot ik de couscous verder op smaak te brengen met citroensap, bosuitjes en verse dille. Kale couscous is ook maar zo saai. Het resultaat? Een waanzinnig lekker, mooi (!) en gezond couscousgerecht. Hier ga je veel mensen blij mee maken!
Ingrediënten voor 2 personen:
100 gram volkoren couscous
¾ komkommer
2 bosuitjes, in ringetjes
2 el citroensap
2 el fijngehakte dille
2 tl Ras el hanout kruiden
4 el granaatappelpitjes
4 el Griekse yoghurt
2 tl zwart sesamzaad
Voor de kip:
1 kipfilet
1 el olijfolie
½ el Ras el hanout kruiden
Snuf zeezout
Ook nodig: een spiraalsnijder (Heb je die niet? Snijd dan de komkommer in de lengte doormidden en daarna in dunne plakjes)
Couscous met kip, komkommer en granaatappelpitjes
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Was de komkommer en haal hem door de spiraalsnijder, zodat je dikke noedels krijgt.
Haal even een vork door de geweekte couscous en meng er de ras el hanout kruiden, dille, ringetjes bosui, het citroensap en wat grofgemalen zout en peper door. Verdeel de couscous over twee borden en leg op ieder bord de helft van de komkommernoedels.
Voor de kip: roer de ras el hanout kruiden en het zeezout door de olijfolie en wrijf de kip hiermee in. Verhit een koekenpan en bak hierin de kipfilet goudbruin en gaar. Check op gaarheid en snijd de kipfilet daarna in mooie plakken.
Verdeel de kipfilet en yoghurt over de borden. Bestrooi met de granaatappelpitjes en het sesamzaad.
Eet smakelijk!
TIP: Zelf vind ik dat dit gerechtje echt niet zou misstaan op de kersttafel. Mocht je het toch iets te simpel vinden voor het Kerstdiner, dan is het ook een hartstikke leuk en lekker lunchgerecht! Je kunt dit gerecht warm of koud eten.
Lijkt deze Kerstige couscous met kip je lekker? Of zit je misschien wel te wachten op een heel ander recept? Ik ben super benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram!
Het boek Super Dinners is verkrijgbaar bij Bol.com.
Auteur: David Bez | ISBN: 9789461431752 | Pagina’s: 192 | €19.95 | Uitgeverij: Good Cook
Meer recepten met kip:
Miso soep met kip en wortellinten
Marokkaanse kip tajine met citroen en olijven
Stoombroodjes met kip en zoetzure komkommer
Trouwens: deze pagina bevat affiliate links. Als je iets aanschaft via deze links ontvangt Anniepannie.nl een klein percentage van het aankoopbedrag. Hiermee help je Anniepannie groeien. Oja, ennuh, het kost jou natuurlijk niets extra!
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Geef een reactie