Ik heb zo’n simpel, zandlopervormig spiraalsnijdertje met twee ‘standen’. Een goedkoop ding dat zijn werk al meer dan 2 jaar geweldig doet en dat mijn foodieleven op z’n kop heeft gezet. Want ineens zijn courgettespaghetti, komkommernoedels en wortelslierten onderdeel geworden van mijn (bijna) dagelijks dieet. En dat is leuk, want naast dat het gezond en lekker is, ziet het er óók nog eens heel mooi uit. Wie wil er nou geen feestje op z’n bord? Juist, NIEMAND! Deze Courgetti Caprese geeft je gegarandeerd een vrolijk en zonnig gevoel.
De inspiratie voor dit mooie gerechtje komt van mijn blogcollega Daniëlle van Foodaholic. Zij maakte een courgetti caprese met kip en oregano. Niet alleen klonk het heerlijk, maar ook de naam maakte me erg enthousiast (I know, #taalnerd). Het bekt gewoon zo lekker, Courgetti Caprese. Ik gaf mijn eigen twist aan het recept door er onder andere een lekkere, verse pesto aan toe te voegen en de kip te vervangen door parmaham. De hartige, zoute smaak van Parmaham vind ik namelijk super lekker passen bij de zoete tomaatjes en de romige mozzarella.
Hoewel ik ook graag rauwe courgetti eet, worden ze in dit recept gebakken. Dat maakt de courgetti nét wat zachter en het neemt de smaken van de pesto beter op. Doordat je dikke courgettenoedels maakt met je spiraalsnijder, behouden ze wel hun bite. Want niets erger dan een hoopje kapotgebakken groente. Kapotbakken is overigens nergens goed voor, maar dat terzijde. ?
Ingrediënten voor 2 personen:
1 courgette
300 gram cherrytomaatjes
10 bolletjes mini mozzarella
2 plakken parmaham
Voor de pesto:
Klein bosje verse basilicum
2 teentjes knoflook
3 el pijnboompitten
2 el olijfolie (extra vergine)
Snuf zeezout
Courgetti caprese met pesto en parmaham
Stamp in een vijzel de knoflook samen met het zeezout tot een pasta. Voeg dan de pijnboompitten en basilicum toe (houd een paar blaadjes achter) en vijzel deze ook mee. Giet de olijfolie erbij en meng alles goed door totdat je een grove pesto overhoudt. Voeg eventueel nog wat extra olijfolie toe als de pesto nog te dik is.
Draai met een spiraalsnijder dikke noedels van de courgette. Was de cherrytomaatjes en halveer ze.
Verhit in een koekenpan een klein beetje olijfolie en bak hierin de courgettenoedels gedurende 1 minuut. Voeg de tomaatjes toe en bak deze nog een paar minuten mee totdat ze wat zachter worden. Voeg dan 2 eetlepels van de pesto toe, meng alles goed door en bak dit nog 1 minuut.
Verdeel de courgette en tomaat over twee borden en maal er wat zwarte peper over. Verdeel de bolletjes mozzarella over de borden. Trek de parmaham in stukken en leg dit ook op de borden. Garneer met de blaadjes basilicum.
Eet smakelijk!
TIP: deze courgetti caprese is heerlijk als lichte avondmaaltijd met wat knapperige ciabatta. Je kunt ‘m natuurlijk ook prima als lunch eten! En trouwens: afgekoeld is ‘ie ook nog steeds yummm…
Lijkt deze courgetti caprese je lekker? Of zit je misschien wel te wachten op een heel ander recept? Ik ben super benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram!
Meer recepten met courgette:
Vietnamese salade met courgette, wortel en koriander
Salade bowl met courgettenoedels, mango, avocado en een limoendressing
Gevulde courgette à la caprese
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Debbythechocoholic zegt
Wauw dat ziet er echt mega lekker uit! En het is ook nog eens budget vriendelijk, dat vind ik fantastisch!
Andrea (Anniepannie.nl) zegt
Daar had ik nog niet eens op gelet… Wat leuk! Bedankt voor je enthousiaste reactie!