Ik stel jullie graag voor aan het nieuwe lievelingsgerecht van Roel: courgette pannenkoekjes met feta en dragon! Een experimentje dat ontstond omdat ik heel graag iets wou doen met de verse dragon van mijn balkon. Balkondragon! Sinds de moestuintjes actie van de grote blauwe supermarkt ben ik druk aan het balkonieren geslagen en ik moet zeggen dat het me goed af gaat! Ik ben dan ook hartstikke trots op mijn groentes, kruidenplantjes en eetbare bloemetjes. En mijn drie zonnebloemen, die heel hard richting dakrand groeien. Mooi joh! Hoe hoger hoe beter, vind ik. :)
In plaats van bloem of zelfrijzend bakmeel besloot ik te gaan voor een zelfgemaakt meel van havermout. Gezonder en in een handomdraai klaar. Ten minste, als je altijd havermout in huis hebt, zoals wij. Eenmaal op de gezonde toer besloot ik ook zonnebloempitjes toe te voegen aan de courgette pannenkoekjes. Die geven een lekkere bite en ja, ze zijn dus very healthy. Ze bevatten onder andere fosfor, magnesium, calcium en vitamine B1. Fijn!
Wij aten deze goddelijke courgette pannenkoekjes met wat zalm en een mierikswortelsausje (recept vind je onderaan). Erbij hadden we een heerlijke salade met bietjes en edame boontjes. Wij maakten er zo een volwaardige hoofdmaaltijd van, maar je kunt deze courgette pannenkoekjes ook prima als ontbijt of lunch eten. Je zou er ook voor 8 personen een voorgerechtje van kunnen maken. Voor iedereen 1 pannenkoekje met een mooi roosje van zalm erop en een toefje mierikswortelcrème. Go crazy!
Voor 8 courgette pannenkoekjes:
1 courgette
2 eieren
½ rode ui
80 gram havermout
2 el zonnebloempitten
1 el verse, gehakte dragon (óf 1 tl gedroogde dragon)
75 g feta (gebruik echte feta, géén ‘witte kaas’)
Snufje zeezout
Zwarte peper
Ook nodig: keukenmachine
Courgette pannenkoekjes met feta en dragon
Was de courgette en rasp hem grof in de keukenmachine of met een blokrasp. Doe de courgetterasp over in een vergiet en strooi er een beetje keukenzout over. Zet opzij.
Doe de havermout in de keukenmachine en maal het helemaal fijn.
Snipper de halve ui en doe in een grote kom. Breek dan de eieren boven de kom. Voeg het havermeel, de zonnebloempitten en de gehakte dragon toe. Verbrokkel ook de feta boven de kom.
Pak nu telkens een handvol courgetterasp uit het vergiet en knijp er met twee handen zoveel mogelijk vocht uit. Flink knijpen – want hoe minder vocht, hoe beter. Doe de uitgeknepen courgetterasp bij de rest van de ingrediënten in de kom. Herhaal totdat je alle courgetterasp hebt uitgeknepen.
Maal flink zwarte peper boven de kom en voeg eventueel nog een snufje zeezout toe. Meng alles met een lepel goed door elkaar.
Verhit wat olijfolie in een koekenpan. Bak op middelhoog vuur 8 pannenkoekjes van het courgettemengsel, dat gaat het makkelijkst in 2x (dus 4 pannenkoekjes per keer). Schep telkens hoopjes van het beslag in de pan en druk ze een beetje plat met een spatel. Bak de pannenkoekjes aan beide kanten mooi goudbruin.
Geniet van deze heerlijke courgette pannenkoekjes met feta en dragon! Lekker voor erbij: wat gerookte zalm + een sausje van 125 ml zure room, twee tl mierikswortelcrème en wat zwarte peper.
Meer met courgette?
Gevulde courgette à la caprese
Frisse courgettespread
Italiaanse frittata uit de koekenpan
VOLG ANNIEPANNIE OP SOCIAL MEDIA
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Bloglovin’.
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Geef een reactie