Stel, je krijgt vrienden over de vloer maar je hebt geen lekker worstje meer in huis. Worst case scenario zou je denken! Maar niet dus, want met slechts 5 ingrediënten creëer jij je eigen worst. Maar dan wel van chocola. Maar dat ‘ie er dan wel uit ziet als een echte worst. Een chocolade salami of ‘chocolami’ om precies te zijn! Kun je je gasten lekker foppen, té grappig toch? Mag je ook mijn woordgrapje stelen om de sfeer er meteen lekker in te krijgen. Ik wens je alvast heel veel plezier! :)
In deze chocolade salami gebruik ik kokosolie en ik ben me ervan bewust dat dat ineens in opspraak is gekomen. Het zou helemaal niet gezonder zijn dan roomboter en net zoveel of zelfs meer transvetten bevatten. Eerlijk gezegd wacht ik de discussie nog even af totdat ik zeker weet wat nou precies de waarheid is. Lastig toch, dat iets het ene moment helemaal de hemel in geprezen wordt en er een paar jaar later ineens wat mis mee blijkt te zijn? Anyway, weet in elk geval dat je de kokosolie in dit recept ook kunt vervangen door ongezouten roomboter. Kun je zelf kiezen.
Dit heb je nodig:
200 gram pure chocolade
4 el kokosolie (extra vergine)
3 el geraspte kokos
4 gedroogde abrikozen
30 gram walnoten
Chocolade salami
Smelt de chocolade en de kokosolie ‘au bain-marie’. Dat wil zeggen dat je de chocolade en kokosolie in een kommetje/pannetje doet en deze bovenop een iets groter pannetje met een laagje kokend water zet. Wanneer de chocolade en kokosolie helemaal is gesmolten roer je het even door. Laat afkoelen.
Hak de walnoten grof en snijd de abrikozen in kleine stukjes. Doe dit bij de gesmolten chocolade en voeg ook de geraspte kokos toe.
Zet het mengsel nu drie kwartier in de koelkast zodat het iets dikker wordt. Haal het dan uit de koelkast en roer het nog even goed door.
Leg een groot stuk huishoudfolie op het aanrecht en schep het chocolademengsel in het midden van de folie. Vorm er met twee spatels een langgerekte ‘rol’ van. Vouw het folie in de lengte over de chocolade en vouw de andere kant er strak overheen. Pak nu de zijkanten en rol deze dicht als een toffee. Draai goed aan. Je moet een strakke, gladde rol overhouden.
Leg de chocolade salami ongeveer een uur in de koelkast totdat ‘ie helemaal hard is. Haal dan het folie er voorzichtig vanaf en bind kokstouw om de chocolade salami zodat het net een echte worst lijkt. Bestrooi de chocolade salami dan met wat poedersuiker (gebruik een theezeefje) voor een nog geloofwaardigere worst-look.
Veel plezier en eet smakelijk!
Je kunt de chocolade salami het beste aansnijden met een mes dat je even onder de warme kraan hebt gehouden (wel even afdrogen). Dan krijg je mooie, gladde plakken.
Ik ben natuurlijk heel benieuwd wat je ervan vond. En… of je iemand voor de gek hebt kunnen houden! Laat je het weten? Dat kan in een reactie hieronder, of… tag @anniepannie_nl op Instagram en deel je creatie met de rest van de wereld!
Meer recepten met chocolade
Chocoladescherven met pistache en meringue
Choco dadels met pindakaas en kokos
Chocoladetaart met pistache en abrikoos
VOLG ANNIEPANNIE OP SOCIAL MEDIA:
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Bloglovin’.
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Geef een reactie