Roel en ik gingen laatst lekker uit eten bij restaurant Pan. Dat was nog een heel erg verlaat verjaardagsetentje (lees: ik was in maart jarig). Pan zit ongeveer 10 minuutjes lopen vanaf ons huis en is een echt buurtrestaurant. Super gezellig! Als toetje hadden we verschillende bereidingen van chocolade. En je raadt het misschien al, deze choco dadels hoorden daar ook bij!
Van binnen waren ze gevuld met pindakaas (OMG, PIN-DA-KAAS! Het lekkerste wat er bestaat!) en van buiten hadden ze een krokant jasje van pure chocola. Ik besloot deze goddelijke choco dadels na te maken om ze met jullie te kunnen delen. Wel met een kleine twist: ik gebruikte pindakaas met stukjes noot voor extra crunch en strooide kokosrasp over de choco dadels voor nóg meer feest in je mond. Lekker! Oja, en ik zal ook snel de review van restaurant Pan online zetten. Want wat een fijn restaurantje is dat!
Dit heb je nodig:
Medjool dadels (dat zijn die grote sappige dadels, niet die uitgedroogde krengen)
Pindakaas met stukjes noot
Pure chocola, gesmolten
Kokosrasp
Choco dadels met pindakaas en kokos
Snijd de dadels in de lengte in om de pit te verwijderen. Klap ze vervolgens open.
Vul elke dadel met een theelepeltje pindakaas en vouw ze dan weer een beetje dicht.
Haal de dadels door de gesmolten pure chocola. Dat gaat het makkelijkst met een theelepeltje of een satéprikkertje. Leg ze vervolgens op een bord bekleed met bakpapier.
Strooi over elke dadel een beetje kokosrasp.
Plaats de dadels in de koelkast en laat ze minstens een halfuurtje uitharden.
Enjoy!
Nog meer recepten met dadels? Ik maakte ook al eens hartige dadelhapjes met spek, bietencarpaccio met dadels en hazelnoten en deze rodekoolsalade met feta en dadels.
Of wil je zelf pindakaas maken?
Bekijk dan mijn recept voor zelfgemaakte pindakaas. Je hebt er maar 2 ingrediënten voor nodig!
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Geef een reactie