Heb je laatst mijn verslag over de jackfruit tuk tuk tour door Amsterdam gelezen? Het was een onwijs leuke dag waarbij 5 chefs hun signature dish maakten met jackfruit in de hoofdrol. Ik zat meteen bomvol inspiratie. Nu is het de beurt aan mij om een heerlijk recept te delen met jackfruit als ster van de show. Ik kan je vertellen, dat is gelukt! Deze Chinese jackfruit pannenkoekjes zijn echt geweldig lekker! Volledig vegan en vega, maar zonder dat je het vlees mist. Voor de oplettende kijker, dit recept is afgeleid van Chinese crispy duck pancakes. Eén van mijn lievelingsgerechten! Ik bestel het altijd als ik in Chinatown ga eten. Vandaag deel ik met jullie de vegan jackfruit variant van die eendenpannenkoekjes. Yummmm!
Chinese jackfruit pannenkoekjes: super gezond
Anders dan de traditionele, ietwat vettige Pekingeend pannenkoekjes zijn deze vegan Chinese jackfruit pannenkoekjes hartstikke gezond. Jackfruit is rijk aan onder andere kalium, calcium en ijzer en zit bovendien boordevol vezels. Combineer dat met toppings als Chinese kool, komkommer en bosui en je hebt een super healthy gerechtje te pakken! Ook ideaal voor kids trouwens, want de hoisinsaus die je op de pannenkoekjes smeert is heerlijk zoet. Wedden dat ze hun vingers opeten bij deze vegan eendenpannenkoekjes?
Jackfruit challenge!
Ik ben echt super blij met dit recept voor Chinese jackfruit pannenkoekjes! Waarom? Het is nét echt! Door de gemarineerde jackfruit een halfuurtje in de oven te zetten krijg je namelijk een heerlijk sticky en vlees-achtig resultaat. Jackfruit is een heerlijk alternatief voor vlees, dat zelfs door mijn vleesliefhebbende vriend met open armen werd ontvangen hier thuis. Ik ben super benieuwd wat jij er zelf van vindt. Laat je het weten? Oh en dan nog iets: (nadat je dit recept hebt gemaakt ?) daag ik je uit om zelf ook een recept te bedenken met jackfruit! De #JackfruitChallenge is AAN! Deel je creatie via social media met de hashtag. Je mag natuurlijk ook een receptsuggestie doen in een reactie onder dit artikel. Dan ga ik misschien wel voor je aan de slag!
Ingrediënten
- 1 pakje Chinese pannenkoekjes voor crispy duck toko, 6 stuks per pakje
- 1 blik jonge jackfruit Fairtrade Original
- ¼ Chinese kool het onderste witte deel
- ¼ komkommer zaadjes verwijderd
- 1 bosuitje
- verse koriander
- 2 tl sesamzaad
- hoisinsaus
jackfruit marinade:
- 1 el zonnebloemolie
- 1 el sojasaus
- 2 el hoisinsaus
- 1 tl Chinese 5 spice blikje, Euroma
- 1 teentje knoflook geperst
- 1 cm gember fijn geraspt
Ook nodig:
- stoommandje voor de pannenkoekjes
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Giet de inhoud van het blik jackfruit in een vergiet en spoel goed af met water. Laat uitlekken. Snijd de harde driehoekjes van de stukken jackfruit en gebruik ze in het recept voor jackfruit kerrie salade (zie link onderaan). In dit recept gebruik je alleen het ‘vlezige’ en zachte deel van de stukjes jackfruit.
- Meng alle ingrediënten voor de marinade door elkaar in een kom. Doe de jackfruit erbij en meng alles goed door zodat alle jackfruit bedekt is met marinade. Laat intrekken totdat de oven voldoende is voorverwarmd.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en verspreid hierover de gemarineerde jackfruit. Bak de jackfruit in de oven zo’n 25 minuten totdat het lekker vlezig en sticky is.
- Snijd intussen de Chinese kool, de komkommer en de bosui in reepjes. Stoom de Chinese pannenkoekjes gaar in een stoommandje (of een stoomoven als je die hebt).
- Haal de jackfruit uit de oven en serveer deze samen met de gestoomde pannenkoekjes, de gesneden groente, hoisinsaus en eventueel wat sesamzaad en verse koriander. Iedereen mag aan tafel zijn eigen pannenkoekje samenstellen! #doityourself
Enjoy!
Meer recepten met jackfruit:
Broodje pulled jackfruit
Jackfruit kerrie salade voor op brood
Of kijk op jackfruit.nl voor nog meer recepten!
Dit is een samenwerking met Fairtrade Original.
IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?
Helemaal zin gekregen in deze vegan Chinese pannenkoekjes met jackfruit? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
esstercolette zegt
Jackfruit proberen staat hoog op mijn to do lijstje. Ik ben gek op van die ingrediënt transformaties
Cathy zegt
Hey
Ik gebruikte verse groene jackfruit en het was heel droog en hard. Wat deed ik verkeerd?
Andrea (Anniepannie.nl) zegt
Hoi Cathy! Voor dit recept heb je echt jonge jackfruit uit blik nodig (in brine, niet de zoete variant). Jackfruit uit blik is al zacht. Groetjes, Andrea
Karlijn zegt
Vandaag gemaakt en waren heerlijk, bedankt!
Andrea (Anniepannie.nl) zegt
Wat ontzettend leuk om te horen Karlijn! Dankjewel voor je leuke reactie. ?❤️
Debbie Bodewes zegt
Wat een goddelijk receptje weer! Dit moet ik echt eens proberen ?
Andrea (Anniepannie.nl) zegt
Super mee eens Debbie! Haha!
Ilona zegt
Ik zie overal zoveel mooie jackfruit recepten voorbij komen; ben heel benieuwd naar de structuur ervan! En mooie smaakcombi ook in plaats van eend in Chinese pannenkoekjes.
Andrea (Anniepannie.nl) zegt
Je zou het echt een keer moeten proberen, zó heerlijk! Het is net draadjesvlees, de structuur is heel bijzonder.
Ernst zegt
Jackfruit heb ik nooit eerder gegeten, maar de combinatie met pannenkoek klinkt er als eentje die ik wel zou willen proberen. Ik ben benieuwd! Als het net zo lekker smaakt als het eruit ziet ben ik om :-).
Andrea (Anniepannie.nl) zegt
Zal ik het dan maar een keer voor je maken broer? Haha! :-D
Leonneke zegt
Vet origineel idee!! Ben heel benieuwd hoe dit smaakt. Gaat op mn to-cook lijstje!
Andrea (Anniepannie.nl) zegt
Woohooo thanks Leonneke! Serieus eentje om te proberen, ik vond het zó lekker…