Een bekende klassieker is de carpaccio van ossenhaas, met een beetje (truffel)mayonaise en Parmezaanse kaas. Maar wist je dat carpaccio van groente ook heel lekker is? Met een vegetarische carpaccio maak je zowel je vleesetende als je vegetarische tafelgenoten blij. Zéker als je een van de onderstaande groentecarpaccio’s klaarmaakt! Ik heb voor je in de aanbieding: een carpaccio van bietjes, een carpaccio van koolrabi en een carpaccio van gegrilde courgette. YUM!
1. Carpaccio van biet met dadels en hazelnoten
Een echte klassieker in de vegetarische wereld, de carpaccio van biet. In dit recept gecombineerd met heerlijk kleverige stukjes dadel en knapperige hazelnoten.
2. Koolrabicarpaccio met za’atar en geitenkaas
Koolrabi is nog altijd een beetje een ondergewaardeerde groente. Super jammer, want het is een heerlijk knolletje. Je kunt koolrabi zowel gekookt als rauw eten, zoals in deze koolrabicarpaccio met geitenkaas en za’atar. Carpaccio van groente wordt ineens weer spannend!
3. Carpaccio van gegrilde courgette
Tegenwoordig zijn er veel mensen die geen vlees eten maar wel vis. Voor hen kun je deze carpaccio van gegrilde courgette met de tonijnsaus serveren. Eet jij of een van je gasten volledig vegetarisch, dan kun je de tonijnsaus vervangen door een beetje verdunde truffelmayonaise. Ook heerlijk bij carpaccio van groente!
Ken jij nog een vegetarische carpaccio?
Ik ben super benieuwd welke groentecarpaccio’s of andere vegetarische carpaccio’s jij verder nog kent. Laat je het hieronder weten in een reactie?
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Geef een reactie