Soms heb je gewoon geen zin om lang in de keuken te staan. Omdat je gasten hebt, wilt bankhangen of – in mijn geval – een inhaalslag probeert te maken met bloggen. Als je dan wél wat gezonds wilt eten dat ook nog eens lekker smaakt, dan is dit recept voor jou. Ik maakte Caribische ovengroente met kip. Het mooie? De oven doet al het werk voor je! Extra bonus: je waant je ook nog eens in het buitenland.
Dit heb je nodig voor 2 personen:
2 grote zoete aardappels
2 stevige tomaten
2 bosuitjes
2 tenen knoflook, met schil
1 citroen
2 kippendijfilets (meer mag natuurlijk ook, ik vind 2 genoeg)
6 stukjes ingemaakte jalapeño peper (uit pot)
2 el Caribbean Spice (zo’n blikje van Jonnie Boer, koop je bij de AH)
Versgemalen zwarte peper
2 el olijfolie
Caribische ovengroente met kip
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de zoete aardappels doormidden en snijd elke helft in vieren. Snijd de bosuitjes in grove stukken. Snijd de tomaten en de citroen in vieren. Plet de knoflooktenen door er met de platte kant van een groot mes op te slaan.
Leg een vel bakpapier op een bakplaat en leg hier de groente, citroen en knoflook, de kippendijen en de stukjes jalapeñopeper op. Maal er zwarte peper over en bestrooi alles met de Caribbean Spice. Verdeel nu de olijfolie erover en hussel alles goed door. Zorg dat de kippendijen tussen of bovenop de groente liggen. Niet eronder, anders worden ze niet goed gaar.
Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak alles gedurende 1 uur. Hussel de boel halverwege een keer om. Het gerecht is klaar als de kip gaar is. De zoete aardappel moet heerlijk zacht zijn.
Knijp aan tafel de knoflook uit de schil. Lekker voor erbij!
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Geef een reactie