Ok, voor dit heerlijke hapje heb je dus maar 3 (drie!) ingredienten nodig. Dat is dus echt super weinig, terwijl dit echt een waanzinnig lekker borrelhapje is. Zet het naast een heleboel andere borrelhapjes op tafel en ik beloof je: deze bruschetta’s gaan als eerste op! Zo’n bruschetta met geroosterde druiven en brie ziet er gewoon prachtig uit. Bovendien zijn ze anders dan anders. En dan zijn mensen nou eenmaal benieuwd hoe het smaakt! Gebruik blauwe druiven voor het mooiste effect. Wit kan ook, maar dat steekt gewoon wat minder mooi af tegen de (ook al) witte brie.
Bruschetta met geroosterde druiven
Laatst zag ik op Pinterest een recept met geroosterde druiven en kip. Dat leek me dus heerlijk. Ik had nooit bedacht dat je druiven ook kunt roosteren! Ik probeerde het zelf en wauw, wat is dat lekker zeg. De boel gaat zelfs een beetje naar drank ruiken als je druiven roostert. Helemaal niet verkeerd dus, hahaha! De druiven zelf worden nog zoeter en intenser van smaak dan ze al zijn. Combineer dat met een romige brie (of roomkaas of blauwe kaas, of wat je dan ook maar lekker vindt!) en je bent in de hemel. Deze bruschetta met geroosterde druiven gaan de harten winnen van jouw gasten op je eerstvolgende borrel. Mark my words!
Zelf bruschetta’s maken
Hoewel je de brie en geroosterde druiven natuurlijk ook op een toastje kunt serveren, loont het wel om zelf je bruschetta’s te maken. Dat doe je heel makkelijk door plakjes stokbrood te roosteren in de oven met wat olie. Voor een snelle versie rooster je de plakken stokbrood in de broodrooster. Zorg ervoor dat je het stokbrood schuin in plakken snijdt. Dan heb je meer oppervlak om te beleggen! En zeg nou zelf, hoe meer beleg, hoe beter. Toch? Haha! Ik vind bruschetta’s van desemstokbrood trouwens het aller-allerlekkerst. Maar kies vooral je eigen favoriet! Geniet van dit recept.
Ingrediënten
- 1 pakje boerenbrie 165 gram
- 6 plakken stokbrood schuin afgesneden
- 250 gram rode druiven pitloos
Instructies
- Rooster de plakken brood zo’n 10 minuutjes in een voorverwarmde oven (200 graden) totdat ze goudbruin en knapperig zijn. Bestrijk of besprenkel ze voor het bakken met een beetje olijfolie. Je kunt de plakken brood ook in een grilpan roosteren. In de broodrooster kan ook, maar laat de olie dan achterwege.
- Voor de geroosterde druiven: verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de druiven op de bakplaat en besprenkel ze met een beetje olijfolie. Bestrooi met wat zout en peper en rooster de druiven in het midden van de oven zo’n 15 a 20 minuten.
- Snijd de brie in plakken en beleg de bruschetta’s ermee. Verdeel daarover de geroosterde druiven.
Wil je al je boodschappen handig online bestellen? Dat kan super makkelijk bij Albert Heijn.
Meer lekkere hapjes?
Bladerdeeghapjes met geitenkaas en zaatar
Roomkaasdip met jalapeno en spekjes
Vegan pate van linzen en walnoten (net echt!)
IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?
Helemaal zin gekregen in zo’n lekkere bruschetta met geroosterde druiven en brie? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!
Dit artikel bevat affiliate links
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Marijke zegt
Erg lekker! Ik denk met bijvoorbeeld gorgonzola nóg lekkerder 🙃
Wafelwoensdag zegt
De geroosterde druiven zijn heerlijk! Past ook uitstekend bij blauwe kaas (en balsamico-wafels ipv bruschetta :))
Andrea (Anniepannie.nl) zegt
Dat geloof ik meteen! Druiven en blauwe kaas zijn een match made in heaven. ❤️
Lotte zegt
Lekker, makkelijk en weer eens wat anders! Mijn familie vroeg zich af wat ik ‘allemaal’ gedaan had om de druiven zo te krijgen. ???
Andrea (Anniepannie.nl) zegt
Haha, wat leuk! Ik verbaas me er nog steeds over hoe anders druiven gaan smaken als je ze even in de oven roostert. Zo simpel, maar zo lekker!!!
Anouk zegt
Ik heb deze bruchetta’s afgelopen zaterdag gemaakt op mijn verjaardagsborrel. Tips waardoor ze misschien nog lekkerder worden: de volgende keer prober ik het met blauwe druiven, mijn druiven waren niet zo mooi als op de foto hierboven en ook de drankexperience heb ik niet echt gehad.
Ik haal voortaan de brie iets eerder uit de koelkast, zodat hij een beetje zacht kan worden.
De bruchetta’s ga ik dunner snijden, zodat ze nog iets knapperiger zijn.
Toch smaakten de bruchetta’s goed en ik ga ze zeker nog eens maken!
Andrea (Anniepannie.nl) zegt
Wat super om te horen Anouk! Ik haal mijn kaasjes ook altijd op tijd uit de koelkast, op kamertemperatuur zijn ze toch het lekkerst. Wat de druiven betreft: ik gebruikte de pitloze rode druiven van de Albert Heijn. Leuk dat je ze nog een keer gaat maken. Geniet ervan!
Marieke zegt
Wat lekker. Druiven per se direct warm uit de oven of zouden ze ook afgekoeld lekker blijven?
Andrea (Anniepannie.nl) zegt
Nee hoor, geen probleem. Ook afgekoeld zijn ze heerlijk!