Dat kán niet lekker zijn, dacht ik toen ik voor het eerst een brownie recept met zwarte bonen zag. Ik kon me niet voorstellen dat zo’n brownie ook maar enigszins op the real deal zou lijken. Wat bleek? Onzin! Brownies van zwarte bonen zijn echt verdomd heerlijk. Geen grap. Door het gebruik van zwarte bonen worden je brownies niet alleen gezond, maar ook extra smeuïg. Dubbel bonus!
Het recept dat ik vandaag met jullie deel is gebaseerd op de zwarte bonen brownies uit het boek ‘Eet als een expert’ van I am a foodie. Ik besloot het recept extra lekker te maken door kokosolie te gebruiken en kokosrasp toe te voegen aan het beslag. This girl just looooves coconut. En viooltjes, zoals je ziet. Maar die zijn alleen voor het mooi. :)
Nog even een belangrijk dingetje voordat je deze brownies van zwarte bonen gaat maken: gebruik vanille extract in dit recept en geen vanille aroma. Vanille extract is gemaakt van echte vanille, in tegenstelling tot vanille aroma. Dat laatste wordt gemaakt met een synthetisch stofje dat lijkt op vanille. Het laatste dat je wilt is een chemisch smaakje aan je o zo yummie en gezonde bonenbrownies.
Dit heb je nodig:
1 blik zwarte bonen van 400 g (uitlekgewicht 265 gram)
10 medjool dadels (van die grote dikke dadels)
2 eieren
3 eetlepels kokosolie
70 gram cacaopoeder
1 theelepel vanille-extract
2 theelepels bakpoeder
2 eetlepels kokosrasp
Eventueel: een kneepje honing
Ook:
Keukenmachine
Cakevorm
Bakpapier
Brownies van zwarte bonen en kokos
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe de bonen in een vergiet en spoel ze kort met water. Laat uitlekken en doe ze in de keukenmachine. Ontpit de dadels, snijd ze in stukken en doe deze ook in de keukenmachine. Voeg de eieren en de kokosolie toe en laat de keukenmachine draaien tot het geheel glad is.
Voeg dan het cacaopoeder, de kokosrasp, het vanille-extract en het bakpoeder toe. Blend alles goed door elkaar.
Trek de stekker uit het stopcontact en proef een beetje van het beslag. Lekker? Niks meer aan doen. Wil je het iets zoeter? Voeg dan eventueel een kneepje honing toe.
Vet de cakevorm in met wat olie en bekleed de vorm met bakpapier (het bakpapier blijft zo beter zitten). Giet het mengsel in de vorm en spreid het uit over de bodem.
Bak de brownies in 30 minuten af (ik heb niet zo’n sterke oven, dus die van mij gingen nog een kwartiertje langer).
Ready! Even laten afkoelen en dan… smullen maar.
Zeg nou zelf, die zwarte bonen proef je toch totaal niet?!
Nog een lekker brownie recept
Gezonde brownies die je niet hoeft te bakken
Meer recepten met kokos?
Makkelijke mango kokos ijsjes!
Choco dadels met pindakaas en kokos
Volg Anniepannie op social media
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Bloglovin’.
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Geef een reactie