In mijn studententijd at ik vissticks bij het leven. Vooral in het begin, toen ik nog niet echt kon koken. Vissticks waren lekker goedkoop en vooral ook makkelijk te bereiden. Hop, in de oven en niks meer aan doen. Toen ik onlangs bij een event van Quorn hun plantaardige vissticks mee naar huis kreeg (net echt!), moest ik meteen terugdenken aan mijn studententijd. Ik besloot een broodje vissticks deluxe te maken! Met wortelsalade, sla, augurk en natuurlijk een dikke laag mayo. YUM! Wat was dit lekker. Ik snap niet waarom ik ooit gestopt ben met het eten van vissticks, hahaha!
Broodje vissticks: daar wordt iedereen blij van
Serveer dit broodje vissticks bij de lunch of zelfs als avondeten (lekker met ovenfrietjes!) en je krijgt gegarandeerd blije gezichten. Vissticks zijn nou eenmaal allemansvrienden. Dat krokante laagje, die zachte, sappige binnenkant, gewoon helemaal lekker. Als je wilt, kun je dit broodje helemaal vegan maken, door voor plantaardige vissticks en mayonaise te gaan. Serieus even lekker als the real deal! Tried and tested. Hou je van vis, kies dan je favo visstickjes uit in de supermarkt of bij de visboer. Ik let zelf altijd op het MSC keurmerk, dan weet je dat je duurzame vis te pakken hebt. Qua mayo ga ik steevast voor de citroenmayonaise van D&L, die is echt zo yum! Als je die nog niet kent: probeer ‘m en ik gok dat je nooit meer een andere wilt. Thank me later!
Ingrediënten
- 2 bolletjes (ik koos voor volkoren)
- 6 vissticks (plantaardige als je vegan eet)
- 2 blaadjes botersla
- 4 grote plakken zoetzure augurk
- 1 kleine bospeen
- 5 eetlepels mayonaise (plantaardige als je vegan eet)
- 1 eetlepel ketchup
Instructies
- Bereid de vissticks volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Rasp de wortels en meng er 1 eetlepel mayonaise en 1 eetlepel ketchup door.
- Snijd de bolletjes open en besmeer alle helften met de rest van de mayonaise. Leg op iedere onderkant een blaadje sla en verdeel daarover de wortelsalade. Dan de plakken augurk en eindig met de vissticks. Leg de bovenste helften van de bolletjes er weer bovenop.
Eet smakelijk! Benieuwd waar dat überschattige bordje van de foto vandaan komt? Die komt van de Hema, alleen verkopen ze hem niet meer. Dit bordje met gouden stipjes lijkt er een beetje op.
Meer lekkere broodjes vind je hier:
Broodje pulled chicken met barbecuesaus en koolsalade
Broodje pulled jackfruit met ketjap
Pulled carrot broodjes met hoisinsaus en taugé
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Marianne zegt
Favoriet recept van mijn pubers!
Regelmatig wordt er gevraagd wanneer we het weer eten!
Andrea (Anniepannie.nl) zegt
Wowieee, wat leuk om te horen Marianne!