Een broodje pulled chicken is ideaal als je niet zoveel tijd hebt en een gezonder alternatief wilt voor pulled pork. Pulled pork is ook super lekker, begrijp me niet verkeerd, maar het duurt langer om te maken en het is minder healthy dan deze variant met kip. Terwijl dit broodje pulled chicken echt niet onderdoet voor een broodje pulled piggy!
In dit recept combineer ik de pulled chicken met de friszure rode kool pickles waar ik eerder al een recept van plaatste. Wat mij betreft zijn pickles onmisbaar op een broodje pulled chicken, dus laat ze zeker niet weg! Mocht je heel veel haast hebben, dan kun je de ingemaakte rode kool ook vervangen door plakjes zure augurk. Maar hierbij toch de stellige aanbeveling om mijn rode kool pickles te proberen, ze zijn zó lekker. En niet alleen op dit broodje.
Voor mij is dit het ideale gerecht om een groep vrienden voor te schotelen. Waarom? Als er mensen komen die je graag wilt spreken dan wil je simpelweg niet de hele avond in de keuken staan. Deze broodjes pulled chicken kun je ’s ochtends al voorbereiden, zodat je ze ’s avonds alleen nog maar hoeft op te bouwen. Je kunt dit broodje pulled chicken namelijk prima koud eten! Likje mayo (optioneel), hoopje pulled chicken, paar eetlepels rode kool pickle, plukje koriander and you’re good to go!
Ingrediënten voor 6 broodjes pulled chicken
6 ciabattabroodjes
600 g kipfilet
3 laurierblaadjes
± 200 g barbecuesaus (kant en klaar van goede kwaliteit, of zelfgemaakt)
Klein bosje koriander
Rode kool pickles (naar smaak)
Broodje pulled chicken met barbecuesaus en pickles
Begin met het pocheren van de kip. Doe de kipfilets en de laurierblaadjes in een pan met ruim water en breng aan de kook. Voeg eventueel wat zout toe. Zodra het water begint te bubbelen zet je het vuur meteen laag. Het water moet nét tegen de kook aan zijn. Als je af en toe een klein bubbeltje ziet weet je dat je goed zit.
Bij grote kipfilets: pocheer de kip 10 minuten (start de timer vanaf het moment dat het water aan de kook is). Zet dan het vuur uit en laat de kipfilets nog 8 minuutjes in het water liggen. Haal ze er dan uit.
Bij (hele) kleine kipfilets: pocheer de kip 6 minuten (start de timer vanaf het moment dat het water aan de kook is). Zet dan het vuur uit en laat de kipfilets nog 5 minuutjes in het water liggen. Haal ze er dan uit.
Laat de kipfilets iets afkoelen. Snijd elke kipfilet in 3 stukken. Trek ieder stuk uit elkaar in reepjes en doe alles in een kom. Voeg naar smaak barbecuesaus toe. Zorg dat alle kip bedekt is met een laagje saus en het geheel er smeuïg uit ziet.
Opbouwen: snijd de ciabattabroodjes open en verdeel de pulled chicken over de broodjes. Doe daarna op ieder broodje een paar eetlepels rode kool pickle en eindig met wat takjes koriander. Eventueel kun je de broodjes van tevoren insmeren met wat citroenmayonaise.
Eet smakelijk!
Zo’n lekker broodje pulled chicken combineert heerlijk met wat kidneybonensalade en een maiskolf. Ga jij je vrienden bij maken met deze broodjes?
Nog een lekker broodje
Zweedse broodjes met zalm en bietjes
Meer recepten met kip
Marokkaanse kip tajine met citroen en olijven
Caribische ovengroente met kip
Vadouvan kip van het spit!
Fotografie: Roel van Osch. Foodstyling: Andrea Tegel.
VOLG ANNIEPANNIE OP SOCIAL MEDIA
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Bloglovin’.
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Geef een reactie