In het midden van het Haagse Hofhouse bevindt zich Boogie Street Food. Gestart als pop-up restaurant, maar met de intentie om zich misschien wel permanent te vestigen in de statige eethal. Samen met blogcollega Wendy (van foodblog Mevr. Yan) besloot ik om dit nieuwe stekje eens van dichtbij te gaan bekijken. Dat resulteerde 7 gerechten later in twee héle volle buiken en een goed beeld van wat Boogie Street Food je allemaal te bieden heeft. Benieuwd? Lees dan vooral verder.
Eigenaar Marcel ter Veen vertelt ons onder het genot van een homemade ijsthee (jasmijn, gember en limoenblad) stralend over zijn toko. De naam Boogie Street Food komt van ‘Bugis Street Market’, één van de grootste en hipste winkelstraten van Singapore. Hier kun je naast heel veel shoppen ook erg goed eten. Marcel weet dat als geen ander, want hij groeide op in Singapore. Al die heerlijke smaken, kruiden en kleuren uit de culturele smeltkroes van Singapore brengt hij graag over in zijn gerechten. Marcel’s maatje in de keuken? Zijn moeder. Hoe gezellig wil je het hebben?
Verrassende fusion
Authentiek, hier en daar met een moderne twist. Zo omschrijft Marcel het menu van Boogie Street Food. Zo staan er op de kaart naast de bekende laksa (foto 4), eendenpannenkoekjes met hoisin (foto 1), rendang en butter chicken (foto 3) ook een aantal verrassende fusion gerechten. Neem nou de Boogie beef salad (foto 2). Het best te omschrijven als een Aziatische carpaccio salade, met ponzu-dressing uit een pipetje en een rendang mayonaise. Ge-ni-aal als je het mij vraagt. De smaken passen top bij elkaar en die rendang mayonaise jongens, come on. Wát een goed idee!
No bacon, no eggs
Een ander toppertje uit de moderne hoek is Marcel’s breakfast bowl met de naam ‘no bacon, no eggs’. Wat dan wel, zul je je afvragen. Want als je de foto ziet (foto 6, rechtsonder) dan lijkt het toch echt of er drie eidooiers rondzwemmen in een yoghurtbadje. Think again! Het zijn mangobollen, gemaakt met de spherificatie techniek waar de gebroeders van El Bulli zo beroemd mee zijn geworden. Het resultaat? Mangoballen die je heel in je mond stopt en uit elkaar spatten als je erop bijt. Mango explosie! In plaats van bacon gebruikt Marcel gebakken bananen met kerrie. Een heerlijke combi en een ontbijtbowl waar ik zeker nog een keertje voor terug ga.
Singapore style bamischijf
Helemaal tof vind ik het feit dat er een heuse bamischijf op de menukaart staat. Nee, niet zo’n vieze FEBO schijf (ok nu krijg ik half Nederland op m’n dak, maar soit) maar eentje gemaakt van Singapore style noedels met buikspek, peultjes en garnalen. Hij paste er helaas niet meer bij, dus ik moet een ander keertje terug om te proeven.
Aanrader?
Boogie Street Food is het zeker waard om eens wat lekkers te bestellen! Mijn persoonlijke voorkeur gaat nog het meest uit naar de creatieve, moderne gerechten van Marcel. Ik hou er wel van om verrast te worden! Maar, ook voor authentiekere Singaporese smaken ben je bij Boogie aan het juiste adres. Wel moet gezegd worden dat de curry’s en soepjes zijn afgestemd op de Westerse smaakpapillen. Dus: voor flaming hot laksa of rendang ben je hier niet aan het juiste adres. Maar eerlijk gezegd vonden Wendy en ik dat geen probleem, we zijn allebei niet zulke helden als het gaat om heel pittig eten. Ik vind het toch altijd weer pijnlijk om toe te geven, haha. Misschien wen ik er ooit nog aan!
Boogie Street Food
Hofhouse
Rijnstraat 10
2515XP Den Haag
Website: www.boogiestreetfood.nl
Instagram: @boogiestreetfood
06 – 5100 68 17
Openingstijden
Maandag t/m vrijdag: 12.00 – 21.00
Zaterdag & zondag: gesloten
MEER HOTSPOTS IN DEN HAAG
Benieuwd naar meer hotspots in Den Haag? Klik hier voor een overzicht.
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Geef een reactie