Wat een sukkel ben ik! Ik vergat feta over deze lekkere bloemkoolstamppot te strooien. Hahaha! Fantaseer je die er even bij op de foto? Naast de feta gebruik ik ook ongebrande amandelen en knapperige chorizo als topping. Zo krijgt de bloemkoolstamppot een beetje een Spaans tintje. Super lekker! Ik kan ‘m je alleen maar aanraden. Dit bloemkoolstamppotje is heerlijk op een frisse dag.
Makkelijke bloemkoolstamppot
Dit gerecht is trouwens echt een toppertje voor als je haast hebt, het is namelijk hartstikke makkelijk om te maken. En toch zet je iets bijzonders op tafel! Ik gebruikte bloemkoolroosjes uit de vriezer voor deze stamppot. Doordat de bloemkool direct na de oogst wordt ingevroren gaan er geen voedingsstoffen verloren. Beterrr! Ik ben de afgelopen jaren veel meer diepvriesgroente gaan gebruiken. Zo handig om in huis te hebben!
Geroosterde paprika
Door deze bloemkoolstamppot gaat ook geroosterde paprika. Je kunt heel makkelijk zelf paprika’s roosteren, in de oven of op het gasfornuis. Maar als je in een snelle bui bent, dan gebruik je gewoon geroosterde paprika’s uit pot. Goed genoeg! Ik heb eigenlijk standaard een pot paprika’s in huis. Behalve wanneer ik deze bloemkoolstamppot maakte natuurlijk, hahaha. Ik moest zelf aan de bak. Keer op keer verbaas ik me er weer over hoe makkelijk het eigenlijk is om zelf je paprika’s te roosteren. Probeer het dus zeker eens! Mocht je deze bloemkoolstamppot gemaakt hebben, laat je het me dan weten? Dat vind ik zó leuk!
Ingrediënten
- 450 gram kruimige aardappelen
- 400 gram bloemkool uit de diepvries
- 100 gram feta
- 80 gram pittige chorizo
- 75 gram ongebrande amandelen
- 2 geroosterde paprika’s uit pot of zelfgemaakt
- zout & peper
Instructies
- Schil en was de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in een ruime pan water in 20 minuten gaar. Voeg de laatste 4 minuten de bloemkoolroosjes toe.
- Snijd de chorizo in halve plakjes en bak ze in een koekenpan knapperig. Bewaar het bakvet.
- Snijd de geroosterde paprika’s in dunne reepjes en hak de amandelen grof. Verkruimel de feta.
- Giet de aardappels en bloemkool af en vang een beetje van het kookvocht op. Stamp de aardappels en bloemkool fijn en maak het eventueel smeuïger met wat van het kookvocht. Je kunt hiervoor ook een scheutje melk gebruiken. Breng de stamppot op smaak met zout, peper en wat bakvet van de chorizo.
- Roer het grootste deel van de feta, chorizo, amandelen en paprika door de stamppot. Verdeel de stamppot over twee borden. Garneer met de overgebleven feta, chorizo, amandelen en paprikareepjes.
Eet smakelijk!
Meer stamppot recepten? Bekijk deze eens:
Broccolistamppot met sticky garnalen en cashewnoten
Zoete aardappel stamppot met chorizo, boerenkool en feta
IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?
Helemaal zin gekregen om deze bloemkoolstamppot zelf te maken? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Laat het weten in een reactie onder dit artikel, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Emma zegt
Deze stamppot is erg lekker, alle verschillende smaken kloppen zo goed bij elkaar! Als vega verving ik de chorizo door feta.
Andrea (Anniepannie.nl) zegt
Wat een goede keuze! Dat had ik zelf denk ik precies zo gedaan.
Manouk zegt
Ook voor in de zomer is dit een heerlijk recept!! Vanavond gemaakt (de hoeveelheid voor 4 personen) en álles (met maar 2 personen) in een keer opgegeten!
Andrea (Anniepannie.nl) zegt
Super leuk om te horen Manouk! Het recept is ook voor 2 geschreven personen, dus het kan helemaal kloppen dat het genoeg was voor jullie. ;-) Voor 4 personen moet het keer twee. Thanks voor je enthousiaste reactie!