Hij heeft een lekker kleurtje, deze bloemkoolsoep met kerrie en mosterd. Daar vrolijkt een mens van op! En ondanks dat deze soep een vrij winters karakter heeft, past de vrolijke gele kleur toch een beetje bij de lente. Want dat is het dus nu officieel hè, lente. Ik merk er nog niet zoveel van moet ik zeggen! Laten we hopen dat het weer dit weekend positief omslaat… ? Duim je mee?
Verwarmend
Bij gebrek aan de zon heb ik de warmte gisteravond even ergens anders gezocht. In dit soepje deed ik kerrie en mosterd, die zorgen beide voor wat pit. Je krijgt het er heerlijk warm van! Voor wat body voegde ik kruimige aardappels toe. Daar wordt de bloemkoolsoep heerlijk dik van! En lekker vullend niet te vergeten.
Crouton failure
Gisteren deed ik een poging tot croutons uit de oven. Zo ongeveer het makkelijkste wat er bestaat, zou je denken. Nee hoor, deze chef wist het te verprutsen. Ik was moe, ging op de bank liggen, vergat een timer te zetten en voila: een kwartier later werd ik opgeschrikt door het geloei van onze brandmelder. Verkoolde croutons anyone? Misschien heb jij meer geluk… ? Overigens zijn er nog meer lekkere toppings te bedenken voor deze bloemkoolsoep met kerrie. Wat dacht je van uitgebakken stukjes chorizo? Yum.
Ingrediënten voor een flinke pan soep:
- 1 hele bloemkool
- 500 gram kruimige aardappels
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 groentebouillonblokjes
- 1 el grove mosterd
- 1 el dijonmosterd
- 2 tl kerriepoeder
- 1 laurierblaadje
- Sap van een halve citroen
Ook nodig: een staafmixer
Bloemkoolsoep met kerrie en mosterd
- Vul je waterkoker en zet ‘m alvast aan. Schil de aardappels en snijd ze in blokjes. Was de bloemkool en snijd in roosjes. Snipper de ui grof en hak de knoflook in stukjes.
- Verhit wat olijfolie in een grote pan met een dikke bodem. Bak de ui een paar minuutjes totdat ze glazig worden. Voeg dan de knoflook toe en bak even mee. Voeg het kerriepoeder toe, roer alles even goed door en voeg dan de aardappelblokjes en bloemkoolroosjes toe. Giet er zoveel water bij totdat alles nét niet helemaal onder staat. Verkruimel dan de bouillonblokjes erover, voeg de mosterd en de laurier toe en roer nog 1 keer goed door. Breng aan de kook en laat alles met de deksel op de pan in 20 à 25 minuten gaar worden.
- Controleer of de aardappel en de bloemkool zacht zijn. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met het citroensap en eventueel wat zout en/of versgemalen zwarte peper.
Eet smakelijk!
Meer soepjes?
Linzensoep met aubergine en tomaat
Snelle tomatensoep met garnalen
Miso soep met kip en wortellinten
IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?
Helemaal zin gekregen in deze bloemkoolsoep met kerrie en mosterd? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Tine zegt
Hallo Andtea,
Recept lijkt me lekker, ben het nu aan het maken, maar moet er laurierblad in of salieblaadjes? Bij ingrediënten staat laurier in het recept zelf salie. Ik heb het maar even helemaal weggelaten, zal toch wel smaken denk ik ;-)
groetjes Tine
Andrea (Anniepannie.nl) zegt
Sorry voor mijn verlate reactie! Het moet inderdaad laurier zijn. Ik ga het aanpassen, dankjewel voor je reactie. Hopelijk was het lekker!