Bleekselderij is zo’n groente die je óf haat óf heerlijk vindt. Ik behoor tot de laatste groep. Ik moet zeggen dat ik er tot voorkort alleen nog nooit iets heel spannends mee geprobeerd had. Daar is verandering in gekomen!
Neem deze bleekselderijsalade. Hij kwam geheel toevallig tot stand. Of nouja, toevallig. Door mijn nieuwe lievelingskookboek Sirocco ben ik helemaal in Oosterse sferen geraakt. De auteur, Sabrina Ghayour, gebruikt te pas en te onpas exotische ingrediënten zoals tahin, sumak en granaatappelmelasse. Dat laatste had ik nog nooit gebruikt, dus uiteraard bracht ik snel een bezoekje aan de Turkse winkel om een flesje granaatappelmelasse te scoren. En ja, daar wou ik zo graag iets mee doen dat ik besloot het te combineren met de bleekselderij die ik nog had liggen. De peer die nog in de fruitschaal lag mocht ook meedoen. Feest! En dat met maar 4 ingrediënten.
Oosterse bleekselderijsalade met peer en granaatappel
Ingrediënten
- 5 stengels bleekselderij (zoveel mogelijk uit het midden van de bos, plus de groene blaadjes)
- 1 grote, rijpe peer
- Handvol granaatappelpitjes (ik gebruikte granaatappelpitjes uit de vriezer, lekker makkelijk)
- 3 eetlepels granaatappelmelasse (koop je bij de Turkse winkel)
Bereiding
Was de bleekselderijstengels en snijd ze in dunne ringetjes. Schil de peer en snijd in blokjes. Doe de bleekselderij en de peer in een mooie schaal. Giet de granaatappelmelasse erbij en hussel alles even goed door. Strooi de granaatappelpitjes erover en… serveer.
Kortste recept ever. Geniet ervan!
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Bloglovin’.
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Geef een reactie