Deze blauwe kaas salade heb je misschien al voorbij zien komen als je me op Instagram volgt. Mijn lieve schoonzusje Malgosia vroeg me daar om het recept en eigenlijk is het wel zo sociaal om het dan ook nog even op Anniepannie te delen! :) Bij deze.
Ik ben dus een echt blauwe kaas monster. Roquefort is m’n lievelings. Mij kun je daar ’s nachts voor wakker maken, figuurlijk dan. Ik ben namelijk erg gesteld op mijn nachtrust, haha. Maar ’s ochtends bij het ontbijt werk ik zo een stukje naar binnen. Sowieso heb ik weinig moeite met gekke dingen eten in de ochtend. Ik herinner me een vakantie naar Schotland waar ik samen met mijn vader lekker een gebakken makreel zat weg te werken. Om half negen ’s ochtends. Heer-lijk! Ontbijten als een koning zeggen ze toch? ;) Maar goed, we dwalen af.
Over naar het recept voor blauwe kaas salade. Lekker als lunch of lichte avondmaaltijd, eventueel met een stokbroodje erbij. Genieten hoor!
Ingrediënten voor 2 personen
1 zakje kropslamelange
1 stronkje witlof
Klein bosje platte peterselie
Half bakje kastanjechampignons
Half bakje cherrytomaatjes
4 plakjes pancetta
Stukje roquefort of andere blauwe kaas, hoeveelheid naar smaak :)
Voor de dressing
Halve citroen
Goede olijfolie
Peper & zout
Blauwe kaas salade met pancetta en paddenstoelen
Een goede voorbereiding is het halve werk. Snijd de witlof in dunne reepjes, hak het bosje platte peterselie fijn, halveer de cherrytomaatjes. Doe alles in een slakom, samen met het zakje kropslamelange. Snijd de kastanjechampignons in plakjes en hou apart.
Bak 4 plakjes pancetta knapperig in een koekenpan. Laat ze uitlekken op een stukje keukenpapier. Bak dan de kastanjechampignons op hoog vuur in het vrijgekomen pancettavet. Voeg eventueel nog een beetje olijfolie toe. Zet het vuur uit en breng de paddenstoelen op smaak met zout en peper. Laat even afkoelen op een bordje.
Maak een dressing van goede olijfolie, wat vers citroensap (naar smaak) en zout en peper. De dressing moet lekker zuur zijn. Giet over de salade. Even husselen. Verdeel de salade over twee borden.
Verdeel de gebakken paddenstoelen over de borden. Verbrokkel dan de pancetta erover en eindig met stukjes blauwe kaas (roquefort of een andere soort die jij lekker vindt).
Eetze!
Hou je wel van recepten met blauwe kaas? Deze pasta met blauwe kaas en geroosterde paprika past waarschijnlijk helemaal in jouw straatje!
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Bloglovin’.
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Geef een reactie