Om het af te leren deel ik nog één recept van Sabrina Ghayour, uit haar boek Sirocco dit keer. Gewoon omdat het zo onwijs lekker en simpel was. Topcombinatie toch? Ik maakte Sabrina’s bladerdeeghapjes met geitenkaas en za’atar. Za’atar is een bijzonder kruidenmengsel uit het Midden-Oosten met o.a. oregano, sesamzaad en sumak. En sumak smaakt dan weer heel citrusachtig. Wat krijg je dan? Een fris en kruidig mengseltje dat het heerlijk doet op een stukje vis of kip, maar ook in deze bladerdeeghapjes met geitenkaas. Ik gebruikte trouwens wel iets minder geitenkaas dan Sabrina, gewoonweg omdat ik niet genoeg had gekocht. Maakte niks uit, het smaakte fantastisch!
Onbijt, snack of borrel
Sabrina schrijft dat je deze hapjes eigenlijk op elk moment van de dag kunt eten en daar heeft ze gelijk in gekregen. Roel en ik hebben ze bij het ontbijt gegeten, maar ook als tussendoortje én als borrelsnack in de avond. We hadden er ook best veel natuurlijk, met z’n tweetjes. En toevallig kregen we nét die twee dagen geen vrienden of familie over de vloer. Helemaaaaaal niet erg hoor, om die lekkere bladerdeeghapjes allemaal zelf op te eten!
Waar koop je za’atar
Oja en als je nu denkt waar koop ik die za’awattuh, dan hoef je niet lang te zoeken. Za’atar koop je gewoon bij Albert Heijn (graag gedaan Appie, ik help graag mee om jullie slogan levend te houden ?) in het kruidenschap. Ik gebruik de za’atar van Jonnie Boer, in zo’n mintgroenig vierkant blikje. Super lekker is die.
Dit heb je nodig voor 20 bladerdeeghapjes:
- 1 rol koelvers bladerdeeg (bijv. Tante Fanny of AH huismerk)
- 200 gram zachte geitenkaas
- 2 volle eetlepels za’atar
- zeezoutvlokken en versgemalen peper
Bladerdeeghapjes met geitenkaas en za’atar
- Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een grote bakplaat met bakpapier. Als je alleen een kleine bakplaat hebt, dan moet je de bladerdeeghapjes in twee batches bakken. Zo deed ik het ook.
- Leg het bladerdeeg met het bakpapier eronder op een snijplank. Zorg ervoor dat een lange zijde van het deeg onderaan ligt. Bestrijk het deeg met een kwastje met wat olijfolie en strooi er zo gelijkmatig mogelijk 1 eetlepel za’atar over. Gebruik eventueel je vingers om het verder uit te spreiden.
- Verbrokkel de geitenkaas gelijkmatig over het deeg, waarbij je een rand van ongeveer 2,5 cm vrij laat aan de lange zijde van het deeg die het verst van je af ligt. Bestrooi royaal met zeezoutvlokken, peper en de rest van de za’atar.
- Begin dan het deeg op te rollen, startend met de lange zijde die het dichtst bij je ligt. Je rolt dus van je af. Als je het deeg helemaal hebt opgerold, snijd je het met een scherp kartelmes in tweeën. Snijd vervolgens iedere helft in plakken. Leg de plakken op de bakplaat met een paar cm tussenruimte (ze gaan natuurlijk nog uitzetten tijdens het bakken) en druk ze een klein beetje aan zodat ze niet uit elkaar vallen.
- Bak de bladerdeeghapjes in 15 à 20 minuten goudbruin en gaar. Warm zijn ze het allerlekkerst.
Enjoy!
Meer recepten met bladerdeeg
Love pizza
Plaattaart met zoete aardappel en feta
Plaattaart met peer en Gorgonzola
IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?
Lijken deze bladerdeeghapjes met geitenkaas en za’atar je helemaal lekker? Of zit je misschien wel te wachten op een heel ander recept? Ik ben super benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Geef een reactie