Ik hou van pizza’s die geen pizza’s zijn. Dus pizza’s van tortilla’s, van fruit (watermeloen!) of in dit geval: een bladerdeeg pizza! Deze pizza is super lekker en echt makkelijk om te maken. Dat komt ook omdat ik vers bladerdeeg gebruik, van tante Fanny. Vind je gewoon bij de broodafdeling van de Jumbo (en vast ook in andere supermarkten). Het handige is dat je er niks mee hoeft te doen. Gewoon uitrollen en je bent klaar om te gaan! Heerlijk handig dus, op een doordeweekse dag.
Gerookte zalm met honing-mosterd dressing is natuurlijk een gouden combinatie. En om de bladerdeeg pizza nog wat op te leuken én gezonder te maken, koos ik voor de groente bimi. Ik doe daar bijna nooit wat mee, omdat het eigenlijk op broccoli lijkt maar iets duurder is. In dit recept heeft de bimi echt een toegevoegde waarde. Het is lekker snel gaar (je hoeft het niet voor te koken) en het ziet er super sierlijk uit. Het oog wil ook wat!
Dit heb je nodig voor 2 personen:
1 rol Tante Fanny bladerdeeg (of gewoon bladerdeeg, maak dan een lap van 40 bij 24 cm)
2 afgestreken eetlepels crème fraîche
60 gram bimi (of ieniemienie stukjes broccoli)
60 gram gerookte zalm
1 ei
Versgemalen peper
Olijfolie
Voor de honing-mosterd dressing:
1 el olijfolie (extra vergine)
2 tl witte wijnazijn
2 tl honing
1 tl Dijon mosterd
Zo maak je de bladerdeeg pizza:
Verwarm je oven voor op 200 graden.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en rol er de lap bladerdeeg op uit. Vouw de randjes van het bladerdeeg naar binnen, zodat je straks een mooie knapperige rand aan je bladerdeeg pizza krijgt. Prik het bladerdeeg een paar keer in met een vork (maar niet de rand). Klop dan het ei los en besmeer daarmee de rand van het bladerdeeg.
Roer de crème fraîche los en bestrijk hiermee de binnenkant van de pizza (niet de rand!). Was de bimi en snijd de stronkjes in de lengte in tweeën. Verdeel de bimi en de gerookte zalm over de pizza. Bestrooi de pizza met wat peper en besprenkel het geheel met wat olijfolie.
Bak de bladerdeeg pizza in 20 minuten af in de oven, of totdat ‘ie goudbruin is.
Maak intussen de dressing. Pak een schaaltje en meng alle dressing ingrediënten door elkaar. Roer goed, zodat de honing helemaal oplost.
Serveer de bladerdeeg pizza op een mooi bord of op een stoere plank. Geef de dressing er aan tafel bij.
Super simpel toch? Lekker als lunch of lichte hoofdmaaltijd met een (tomaten)salade erbij.
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
brenda zegt
Ziet er goed uit! In je recept gebruik je alleen de zalm niet..
Andrea (Anniepannie.nl) zegt
Hoi Brenda! Wat suf van me, haha. Ik heb het aangepast! Groetjes Andrea
Marijke zegt
Oeehh die ga ik deze week proberen! En ik ben wel heeel nieuwsgierig naar die pizza van watermeloen..
Andrea zegt
Super leuk! Ben benieuwd hoe hij bevalt. Ennuh, die watermeloen pizza zal ik binnenkort ook online zetten!