Bieten zijn zulke magische knollen! Vroeger had ik er een hekel aan (we aten ze altijd gekookt). Maar sinds ik heb ontdekt dat je ze ook kunt poffen, roosteren en zelfs rauw kunt eten, ben ik mega fan van bieten geworden. Ze zijn super veelzijdig en je hebt ze in alle kleuren en maten! Voor deze bietencarpaccio koos ik rode biet en chioggia biet. Die laatste is wit met paarse ringetjes. Moooi! Voor deze bietencarpaccio heb je echt een mandoline nodig. Of de knife skills van een sushi chef, want je de plakjes moeten flinterdun zijn. Zó dun dat je er bijna doorheen kunt kijken.
Dit heb je nodig voor 2 porties bietencarpaccio:
18 flinterdunne plakjes rode biet
18 flinterdunne plakjes chioggia biet
Handje hazelnoten
2 handjes rucola
1 verse dadel (bijvoorbeeld Medjool)
Balsamicoazijn van goede kwaliteit
Olijfolie extra vierge
Zout & peper
Ook handig: een mandoline
Bietencarpaccio met dadels en hazelnoten
Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan. Laat ze afkoelen op een bord en hak ze grof.
Maak de rucola aan met wat olijfolie, zout en peper. Snijd de verse dadel in kleine blokjes.
Leg op ieder bord om en om 9 witte en 9 rode bietenplakjes. Maak een cirkel. Leg in het midden een hoopje rucola (vorm er met je handen een soort ‘balletje’ van).
Verdeel de stukjes dadel en hazelnoot over de twee borden. Besprenkel de carpaccio met wat olijfolie en balsamicoazijn. Klaar ben je!
Eet smakelijk. :)
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Inge zegt
Ziet er heel leuk uit!
Gebruik je hier gekookte bieten? Of rauwe?
Mvg, inge
Andrea (Anniepannie.nl) zegt
Hoi Inge! Je kunt zowel rauwe als gekookte bieten gebruiken. Als je rauwe gebruikt heb je meer ‘bite’ en het is daarom ook belangrijk dat je flinterdunne – bijna doorzichtige – plakjes snijdt (met behulp van een mandoline). Je kunt dit recept ook prima maken met van die voorgekookte, vacuüm verpakte bietjes.