Vorige week was het zover! De Bettine Saladay was daar! Iets waar ik naar uitkeek vanaf het moment dat ik hoorde dat ik er bij mocht zijn… Want een hele dag salades bouwen in een mooie tuin met geitjes, dat klinkt toch geweldig? Samen met een klein clubje andere bloggers heb ik een super leuke dag gehad. We hebben heel veel gehakt, geroerd en gesneden, we hebben filmpjes gemaakt en vooral… heel veel gelachen!
Wie waren er dan allemaal op de Bettine saladay?
In totaal waren we met 8 foodbloggers, naast mijzelf waren dat Debbie van Deb’s Bakery & Kitchen, Jadis van The Lemon Kitchen, Tamara van Salt & Orange, Natalie van Natalie’s Keuken, Myra van Myra Madeleine en Annika en Pauline van Uit Paulines Keuken. Ieder maakten we twee salades en ik kan je vertellen, ze zagen er allemaal even heerlijk uit! Helaas heb ik niet alle salades kunnen proeven. Gelukkig staan binnenkort alle recepten online. Nog heel even wachten dus!
Mijn salades met Bettine geitenkaas
Natuurlijk wil ik alvast wel een tipje van de sluier oplichten over mijn eigen invulling van de Bettine Saladay. Zo maakte ik – geheel in Anniepannie stijl – een 5-kleuren salade met mango, paprika, wortel, rode kool en sugar snaps. Aangemaakt met een dressing van limoen, honing en rode peper en als toppings die schattige geitenkaasbolletjes van Bettine en wat verse munt, koriander en cashewnoten! De tweede salade die ik maakte was – al zeg ik het zelf – ook echt een pláááátje… Hoe die eruit zag hou ik nog even voor mezelf, maar je mag alvast wel weten dat er verse vijgen en pistache aan te pas kwamen. Yum!
Uit de hand gelopen hobby
Naast het maken van alle salades was er ook tijd voor een praatje over Bettine en een rondleiding door de kaasmakerij. Want dat gebeurt dus nog steeds op de Bettinehoeve zelf! Deze boerderij in het Brabantse Etten-Leur is de plek waar het zo’n vijfendertig jaar geleden allemaal begon. Het leek Johan, de oprichter van Bettine, leuk om zelf geitenkaas te gaan maken. Gewoon voor eigen gebruik. Hij had maar twee geitjes, maar op een gegeven moment was er toch teveel geitenkaas. Die kaas verkocht hij op de plaatselijke braderie en dat ging zó hard, dat hij besloot om meer te gaan maken. De mensen vonden het heerlijk! Inmiddels is Bettine marktleider. Toch leuk voor een uit de hand gelopen hobby!
Rondleiding door de Bettinehoeve
Nadat we ons in witte jassen hadden gehuld en onze haren en schoenen verstopt hadden onder blauwe hoesjes, mochten we bij de kaas gaan kijken. Bij Bettine gebeurt een groot deel echt nog met de hand, heel tof om te zien! Zo zitten er een stuk of 10 dames gezellig plakjes geitenkaas in spek te rollen (in rap tempo overigens!) en dippen ze die daarna vakkundig in verse, gehakte kruiden. We hebben zachte geitenkaas gezien, de nieuwe gerijpte rolletjes (binnenkort in de winkel) en geitenkaasjes omwikkeld met een aslaagje.
Prachtige tuin
In de prachtige tuin naast de kaasmakerij mochten we onze salades bereiden. Daarvoor was een hele buitenkeuken opgezet, ontzettend tof! Met het gemekker van geitjes (en alpaca’s, hilarische beesten…) op de achtergrond was koken in deze tuin echt geen straf! Aan een prachtig gedekte tafel konden we vervolgens genieten van al het lekkers dat was bereid. Ik zei het al eerder, ik heb niet alles kunnen proeven, maar ik denk dat ik de salades van alle andere bloggers zeker nog een keer thuis ga namaken. Wat zag het er allemaal waanzinnig lekker uit!
Met speciale dank aan: het leuke en enthousiaste team van de Bettine Saladay en het gezellige (en talentvolle!) foto- en videoteam. De foto’s die je hier in dit blog ziet staan zijn door hen gemaakt.
Dit is een samenwerking met Bettine geitenkaas.
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Geef een reactie