Trrrrrrrrromgeroffel…….. hierbij presenteer ik de eerste Anniepannie kookboek review waarvoor ik een tastbaar boek heb ontvangen! Padoem-pats! Wat een mijlpaal! Wie mij een beetje kent, weet dat ik daar erg blij van word. Ik spaar namelijk kookboeken. Correctie, ik spaar LEUKE kookboeken. Van die boeken met veel mooie foto’s en inspirerende recepten waarvan je gaat watertanden. Superstarters van David Bez is zo’n boek!
Misschien gaf de naam het al een beetje prijs, maar Superstarters gaat dus over ontbijtjes. En tegen een lekker ontbijtje zeg ik geen nee! Ik moet wel eerlijk bekennen dat ik geen ochtendmens ben. Veel tijd om uitgebreide ontbijtjes in elkaar te flansen heb ik doorgaans dus niet. Gelukkig zijn de ontbijtjes uit Superstarters goed voor te bereiden. Je kunt de avond van tevoren het grootste deel al klaar zetten. Handig!
Ondanks dat ik geen ochtendmens ben vind ik ontbijten wel een must. Ik kom liever iets later op m’n werk en dat ik wél ontbeten heb, dan dat ik met een rammelende maag op de fiets spring. Bovendien heb ik zonder ontbijt zo weinig energie, dat ik niet eens vooruit zou komen. En even voor alle lijners: ontbijten helpt heel goed om op gewicht te blijven. Wie niet ontbijt, compenseert dat later op de dag meestal met onnodige snacks. Ontbijten dus!
In Superstarters laat David Bez meer dan 150 creatieve ontbijtjes zien, die allemaal gezond zijn én makkelijk om te maken. De ontbijtjes zien er werkelijk prachtig uit, hier en daar zie je zelfs wat eetbare bloemen in de schaaltjes liggen. Hoe realistisch het is dat ik ook eetbare bloemen op mijn ontbijtjes ga leggen weet ik niet, maar hee, het ziet er uiterst aantrekkelijk uit. Davids liefde voor mooi komt niet uit de lucht vallen, hij werkt namelijk als grafisch ontwerper in de reclamewereld. Tof!
Superstarters leert je hoe je eindeloos kunt variëren met je ontbijtje. Van amaranth, quinoa en boekweit tot havervlokken en cornflakes, alle ontbijtbasissen waar je ooit van gehoord hebt komen voorbij. Ook de ‘dressings’, zoals David ze noemt, zijn inspirerend. Natuurlijk passeren de gewone yoghurt en amandelmelk de revue, maar heb je er weleens aan gedacht om wat cashewroom, kokosyoghurt, crème fraîche, bananenroom of avocado crème bij je ontbijtje te eten?
Het allerleukste aan Superstarters vind ik dat er niet alleen zoete ontbijtjes in staan, maar ook een hele hoop hartige starters. Daar gaat mijn hartige hart harder van kloppen! Maar, genoeg geallitereerd voor vandaag. Het is tijd voor wat receptjes! Speciaal voor jullie heb ik een zoete en een hartige starter uitgezocht:
Zoete starter met kokos, quinoa & gojibessen
Dit heb je nodig:
– 50 gram zwarte quinoa, gekookt
– Vruchtvlees van ¼ verse kokosnoot, in stukjes (of haal zo’n kant-en-klaar bakje bij de Appie)
– banaan-citroenpuree (pureer 1 banaan met het sap van ½ citroen)
– 1 eetlepel gojibessen, een nacht geweld in water
– 1 kiwi, in plakjes
Hartige starter met blauwe bes, vijg & roggebrood
Dit heb je nodig:
– 5 eetlepels amandelroom (pureer 125 gram gewelde amandelen met 240 ml water en wat citroensap)
– Handjevol blauwe bessen
– 2 vijgen, in stukjes
– 1 sneetje roggebrood, in reepjes
– 2 eetlepels hazelnoten
– Wat verse muntblaadjes
Nou, dat klinkt best wel heel lekker vind je niet? Uiteraard kun je de ontbijtjes helemaal aanpassen naar je eigen smaak. David geeft bij veel receptjes een goede variatietip. Zo kun je de amandelroom uit het hartige ontbijtje hierboven ook vervangen door wat zachte geitenkaas. Yummie!
Superstarters is geschikt voor iedereen. Of je nou wel of geen tijd aan je ontbijtje wilt besteden, of je nou vegetarisch, veganistisch of glutenvrij eet, er staan voor iedereen genoeg lekkere ideetjes in dit boek. Een aanrader dus!
Nieuwsgierig naar dit kookboek? Je koopt ‘m voor weinig bij Bol.com:
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Geef een reactie