Yo, ben jij lui? Ik wel. Of nouja, ik hou van luie receptjes. Ideaal voor van die dagen dat je denkt: ‘meh, geen zin om m’n best te doen’. Maar, dat je dan wél graag wat lekkers wilt eten dat niet uit een pakkie komt. Wat je dan doet is het volgende:
Je pakt twee eieren uit je koelkast en je plukt een banaan van de fruitschaal. Je gaat de keuken in en pakt een vork en een kom. Je prakt de banaan tot moes en klopt de eieren erdoor. Nu zet je een koekenpan op het vuur en je laat een beetje olie warm worden. Bak kleine bananenpannenkoekjes van het beslag. Klaar! Jij luie donder…
Hoe ik mijn luie bananenpannenkoekjes het liefst maak:
Ingrediënten voor 5 à 6 bananenpannenkoekjes:
De basis:
1 rijpe banaan
2 eieren
Voor lekkerbekken zoals ik:
Handje blauwe bessen (uit de diepvries is lekker makkelijk!)
½ tl kaneel
1 el honing
Luie bananenpannenkoekjes
Nou wat ik dus al zei: pak een vork en prak de banaan tot moes in een kom. Klop de eieren erdoor. Roer eventueel wat kaneel en blauwe bessen door het beslag.
Zet een koekenpan (met antiaanbaklaag) op het vuur en verhit een beetje zonnebloem- of kokosolie. Giet telkens kleine hoopjes beslag in de pan en bak je pannenkoekjes aan beide kanten goudbruin.
Serveer je bananenpannenkoekjes eventueel met een beetje honing. Eet smakelijk!
Overigens zijn deze bananenpannenkoekjes vooral hip geworden als ontbijtje, maar ik vind dat je ze ook prima voor de lunch, als toetje of zelfs voor het avondeten kunt maken. Veeel gezonder dan gewone pannenkoeken en als je het mij vraagt ook nog eens veel lekkerder!
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Geef een reactie