Wat een gezellig hummusje, vind je niet? Met zo’n mooi lichtgroen kleurtje is het echt een plaatje. En gelukkig, deze avocado hummus is ook nog eens heel lekker! Toch wel het allerbelangrijkst hè? Hij is superfijn op een stukje platbrood of een toastje. Wat je ook kunt doen – mocht je op de gezonde tour zijn – is dippen met dipgroente! Van groente kun je namelijk nooit teveel eten! Ik dipte met radijsjes en mini komkommertjes in de avocado hummus. Te lekker! En die kleuren bij elkaar hè. Zo vrolijk!
Glad, gladder, gladst
Kijk, in principe is hummus maken heel simpel. Maar er is één heel belangrijk aandachtspunt dat jouw hummus kan maken of breken. Namelijk… de velletjes van de kikkererwten (of andere bonen) die je gebruikt. Of je nou gedroogde peulvruchten gebruikt die je zelf hebt geweekt en gekookt, of gewoon peulvruchten uit een blikje of pot: je. moet. de. velletjes. verwijderen. Het maakt een wereld van verschil! Met velletjes: korrelige, droge hummus. Zonder velletjes: zijdezachte, romige hummus. Het velletjes pellen is eventjes werk, maar je wordt er wel heel erg zen van.
Avocado hummus van kikkererwten
Omdat ik Bonduelle ambassadeur ben word ik overladen met blikjes bonen. Zo ook de kleine blikjes met bonenmix. Omdat ik voor een groene avocado hummus ging, leek het me deze keer wel leuk om met de groene bonenmix aan de slag te gaan. In dit blikje zitten kikkererwten, edamame boontjes en groene kidneybonen. Je kunt trouwens ook gewoon een klein blikje kikkererwten gebruiken hoor, de meeste kleur komt toch van de avocado. Bovendien krijg je – denk ik – een nog gladder resultaat. kikkererwten en edamame boontjes laten zich pellen, groene kidneybonen: not so much.
Ingrediënten
- 1 klein blikje kikkererwten à 160 gram of een blikje bonenmix met kikkererwtenen, edamame en groene kidneybonen van Bonduelle
- ½ avocado
- snuf peper snuf zout
- ½ theelepel komijnpoeder
- sap van 1 limoen
- olijfolie extra vergine
Ook nodig:
- Staafmixer met hakmolentje of keukenmachine
Instructies
- Okee, we beginnen met de mindfulness training. Stort de inhoud van het blikje kikkererwten leeg in een vergiet en spoel af met water. Ontdoe iedere kikkererwt vervolgens van zijn velletje door ze tussen duim en wijsvinger te doen en licht te knijpen. Het velletje floept er dan zo vanaf. Doe de gepelde kikkererwten in de hakmolen. Gooi de velletjes weg.
- Klaar en helemaal zen? Knijp dan de limoen uit boven de hakmolen. Voeg de halve avocado toe, samen met het komijnpoeder, peper en zout. Voeg een klein scheutje olijfolie toe en blend totdat de boel glad is. Voeg eventueel een extra scheutje olijfolie toe als het mengsel nog niet de gewenste consistentie heeft.
- Serveren: doe de avocado hummus over in een schaaltje en maak er met de bolle kant van een lepel een soort grachtje in. Giet hier nog een klein beetje olijfolie in en garneer de hummus eventueel met wat sesamzaad, chiliflakes (pul biber!), za’atar of paprikapoeder. Geef er platbrood en/of dipgroente bij.
Eet smakelijk!
Meer hummus recepten?
Gladde hummus zoals je ‘m in een restaurant krijgt!
Loaded hummus met falafel en krokante kikkererwten
IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?
Helemaal zin gekregen om deze avocado hummus te maken? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Geef een reactie