Ben jij al helemaal klaar voor Kerst? Als je voor een groots diner gaat, zijn deze bijzondere amuse hapjes met zalm en zeewierchips misschien wel wat voor jou! De amuse hapjes kosten relatief weinig moeite om te maken, maar je gasten zullen onder de indruk zijn. Ook handig: je kunt deze amuse hapjes goed voorbereiden. Leg het zalmmengsel wel pas op het laatste moment op de zeewierchips, anders worden je chipjes zacht en dat zou zonde zijn!
Dit heb je nodig voor 6 amuse hapjes:
40 gram verse zalm (vraag je visboer om zalm voor sushi)
6 zeewierchipjes (zeewierchips is te koop bij de visboer, maar ook bij de Marqt)
1 klein takje dille, fijngehakt.
6 dilletopjes voor de garnering
1 theelepel kappertjes
1 theelepel citroensap
1 theelepel zure room
½ theelepel mierikswortelpuree
Zout en peper
Amuse hapjes met zalm en zeewierchips
Snijd de zalm met een scherp mes in kleine, gelijke blokjes. Doe de zalmblokjes in een kom, samen met de fijngehakte dille, kappertjes, zure room, citroensap en de mierikswortelpuree. Meng alles goed en breng op smaak met zout en peper.
Leg op elk chipje een theelepel van het zalmmengsel. Leg er een sierlijk dilletopje bovenop.
Tadaaa, je amuse hapjes zijn klaar!
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Geef een reactie