Wauw, deze aardappelschotel met gorgonzola en paprikasaus is waanzinnig lekker! Ik vind het echt comfort food voor koude dagen zoals deze. Brrr! Het vult goed, is heerlijk verwarmend en een tikkeltje spicy (heel klein beetje maar!). En… het is nog helemaal vega ook. Daar merk je overigens niets van. Want wat zit dit gerecht vol met smaak! De combinatie van geroosterde paprika en blauwe kaas is echt grandioos lekker. Ik maakte er al eens deze romige pasta mee.
Aardappelschotel
Voor deze aardappelschotel met gorgonzola en paprikasaus liet ik me inspireren door Esther van Outmijnkeuken. Ik deed namelijk weer eens mee aan de foodblogswap! Deze maand had ik de gelukkige taak om iets van haar foodblog te kiezen en dat was nog niet makkelijk. Er staat zoveel lekkers op! Na heel veel wikken en wegen koos ik voor de gnocchi met paprikasaus en gorgonzola. Ik heb het recept wat versimpeld. Zo erg zelfs, dat ik het uiteindelijk omgetoverd heb tot een gewone (nouja, gewoon…) aardappelschotel in plaats van een schotel met zelfgemaakte gnocchi. Lekker makkelijk en toch al die heerlijke smaken bij elkaar. Het resultaat? Fingerlickin’ good!
Ingrediënten voor 2 personen:
500 gram aardappelen, licht kruimig
4 geroosterde paprika’s uit pot
½ rode peper, zonder zaadjes
Klein bosje platte peterselie
2 teentjes knoflook
1 sjalot
2 el pijnboompitjes
85 gram gorgonzola
Aardappelschotel met gorgonzola en paprikasaus
Verwarm de oven voor op 200 graden en breng een pan met ruim water aan de kook.
Schil de aardappels en snijd ze in grote stukken (ik sneed ze in vier stukken, grotere exemplaren in vijf stukken). Doe ze samen met 1 el zout in de pan met kokend water.
Laat de aardappels 7 minuten koken en giet ze dan af in een vergiet. Schud ze lekker heen en weer zodat ze ruw worden. Laat de aardappels een paar minuten uitwasemen.
Doe de aardappels over in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Zet de aardappels ongeveer 20 à 25 minuten in de oven totdat ze goudbruin zijn.
Maak intussen de paprikasaus. Hak de knoflook, de sjalot en de rode peper grof en doe in de keukenmachine (of de mengkom van je staafmixer). Doe er het grootste deel van de peterselie bij (houd wat blaadjes achter voor de garnering) en hak alles fijn. Snijd dan de paprika’s in stukken en doe ze ook in de keukenmachine, samen met een eetlepel van het vocht uit de pot. Laat de machine draaien totdat je een gladde saus krijgt.
Haal de aardappels uit de oven, als het goed is zijn ze nu goudbruin en gaar. Giet de paprikasaus over de aardappels. Verdeel de gorgonzola over de aardappelschotel en strooi de pijnboompitjes erover. Zet de schaal nu 10 à 15 minuten in de oven totdat de pijnboompitjes lichtbruin zijn en de gorgonzola is gesmolten.
Aan tafel!
TIP: wij aten dit met z’n tweeën, want we waren best wel uitgehongerd. Maar je zou er waarschijnlijk ook met drie personen van kunnen eten. Geef er dan een lekkere groene salade bij!
IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?
Lijkt deze aardappelschotel met gorgonzola je helemaal het einde? Of zit je misschien wel te wachten op een heel ander recept? Ik ben super benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram!
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Merlijn zegt
Veel dank voor dit recept. Het is eenvoudig maar levert tezamen een rijke smaak ervaring op. Vanavond maak ik het voor de vierde keer, de tweede keer was vorig jaar met kerst. Dat was een enorm succes- het heeft zelfs een gorgonzola-hater tot liefhebber gemaakt (althans als ingrediënt in warme gerechten)! Heb er ook niets aan hoeven veranderen of toevoegen.
Mijn complimenten ook voor de hele website, de opmaak ervan en de andere recepten. Die combinatie van relatieve eenvoud qua koken en rijke smaken is kenmerkend voor de gerechten die ik heb geprobeerd en dat maakt het steeds een succes. Stiekem is dit is toch wel, al ongeveer een jaar, mijn favoriete foodblog.
Andrea (Anniepannie.nl) zegt
Jeetje Merlijn, wat een onwijs lieve en enthousiaste reactie. Dit is waar ik het voor doe! Dankjewel voor je lieve woorden en ik hoop natuurlijk dat je nog vele jaren blijft genieten van mijn recepten.
Manouk zegt
Dit gerecht blijft goed! Ik maak het regelmatig (gister weer gegeten) en wij kunnen er geen genoeg van krijgen, heerlijk!
Andrea (Anniepannie.nl) zegt
Joepiedepoepie! Hoe leuk om te horen dit! Dankjewel Manouk, you’ve made my day. :)
Manouk zegt
Wat is dit smullen! Ik vond dit zo lekker, ga het zeker weten vaker maken!
Andrea (Anniepannie.nl) zegt
Joehoeee! Super leuk om te horen!