Hallo eenvoud en hallo lekkerheid! Deze snelle aardappelsalade met geroosterde paprika, brie en edamameboontjes is zo klaar en ja, hij smaakt werkelijk fantastisch. Dit is een aardappelsalade uit de categorie nét even anders. De combinatie van aardappel, geroosterde paprika, edamame boontjes (sojaboontjes) en romige brie werkt ontzettend goed. Daarnaast geeft de kruidendressing met citroen, munt, peterselie en rode peper de salade een verrassende kick.
Aardappelsalade met geroosterde paprika en brie
Brie in een aardappelsalade, ik verbaasde mezelf ermee. Maar echt, dit werkt zo goed! De brie geeft een heerlijke romigheid aan dit gerecht, met als tegenhanger de frisse en licht pittige kruidendressing. De boontjes die je ziet heten edamameboontjes. Je kent ze misschien wel vanuit het sushirestaurant, waar ze vaak gezouten en in de peul geserveerd worden. Bij de Albert Heijn zijn ze kant-en-klaar gedopt in het verse groenteschap te vinden onder de naam ‘sojaboontjes’.
Groentes groentes groentes
Ik vind het heerlijk om wat groente toe te voegen aan een aardappelsalade. Wie zei ooit dat aardappelsalade alleen maar vettig en aardappelig mag zijn? Ik niet. Daarom voegde ik geroosterde paprika en sojaboontjes toe. En door geen mayonaise in de dressing te gebruiken, is deze aardappelsalade sowieso een stuk gezonder dan de standaardversie. Hoewel ik die ook lekker blijf vinden hoor, haha! Mayo = leven.
Ingrediënten
- 350 g snelkookaardappelen
- 150 g verse sojaboontjes
- 2 geroosterde paprika’s uit pot
- 80 g brie
- klein bosje munt fijngehakt
- klein bosje peterselie fijngehakt
- ½ rode peper zaadjes verwijderd en fijngehakt
- ½ citroen uitgeperst
- 2 el olijfolie extra vergine
Instructies
- Was de aardappelen maar schil ze niet. Snijd ze in gelijke stukken en kook ze in ongeveer 12 minuten gaar. Giet de aardappelen af en spoel ze onder koud water. Laat uitlekken.
- Maak de kruidendressing door de olijfolie en het citroensap te mengen met de gehakte kruiden en rode peper. Breng op smaak met peper en zout.
- Laat de geroosterde paprika’s uitlekken en snijd ze in reepjes. Doe de paprikareepjes samen met de aardappelen en sojaboontjes in een grote schaal en meng de dressing erdoor.
- Snijd de brie in plakjes en verdeel over de aardappelsalade.
Notities
Eet smakelijk!
Ik maakte dit recept trouwens voor een samenwerking met Landjuweel, een producent van aardappelen die je in de supermarkt tegenkomt. Het is één van de (in totaal bijna 40) aardappelrecepten die ik voor hun website ontwikkelde. Samen spraken we af dat ik alle recepten ook met jullie op Anniepannie.nl mag delen. Hoe leuk! Je zult er de komende tijd steeds meer zien verschijnen.
Meer lekkere aardappelsalades:
IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?
Helemaal zin gekregen om deze aardappelsalade met geroosterde paprika te gaan maken? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Ellen zegt
Niet onze favoriet van alle Annie pannies (en ik ben zeker fan!). Maar dat kwam misschien door de paprika’s uit pot, smaakten nog heel azijn-Eric en dat overheerste nogal vond ik
Andrea (Anniepannie.nl) zegt
Hoi Ellen, oeh dat klinkt niet als een pot met lekkere geroosterde paprika’s. Het kan per merk nog weleens verschillen. Wat ik zelf trouwens ook vaak doe is ze zelf maken, dat is misschien ook wel wat voor jou! Het is heel simpel, hier zie je hoe je zelf paprika’s roostert: https://www.anniepannie.nl/geroosterde-paprika-zelf-maken/.