Gewone aardappelpuree is ook maar zo saai hè? Ik bedacht een variant die extra lekker en verrassend is. Naast spinazie (geeft een leuk kleurtje!) voegde ik verse munt toe en blanke rozijnen. Mocht je het lekker vinden zijn pijnboompitjes ook nog een leuke toevoeging! Tried & tested. Als je niet zo van munt houdt, kun je het trouwens gewoon weglaten. Aardappelpuree met spinazie is top als bijgerecht, combineer ‘m bijvoorbeeld met deze geroosterde bloemkoolsteaks met romescosaus. Enjoy!
Aardappelpuree met spinazie
Door spinazie in je aardappelpuree te doen, (ver)stop je handig wat extra groenten in je maaltijd. Handig meegenomen, uiteindelijk moeten we allemaal toch aan die 250 gram groente zien te komen! Ik probeer zelf trouwens liever op de 300 à 400 gram te mikken, dan weet ik zeker dat ik genoeg binnenkrijg. Maar goed, ik ben natuurlijk ook een echt groentemonster. ? Overigens ben ik niet helemaal gek, het eten van veel groente en fruit kan er echt voor zorgen dat je langer leeft.
Aardappel anders
Nu moet je natuurlijk eerst deze variant op aardappelpuree gaan proberen, maar daarna ben ik heel benieuwd wat jij voor leuke varianten kunt bedenken! Wat mij ook lekker lijkt is aardappelpuree met zongedroogde tomaatjes en spinazie. En misschien wat basilicum erdoor! Ook lekker: een aardappelpuree met kokosmelk erdoor, zo krijgt het een lekker Aziatisch tintje. Check mijn broccolistamppot met sticky garnalen en cashewnoten maar eens, daar zit kokosmelk door en dat is zó onwijs lekker! Maar nu eerst mijn recept voor aardappelpuree met spinazie, munt en rozijnen:
Ingrediënten
- 500 gram stamppotaardappelen
- 150 gram spinazie in repen gesneden
- ±100 ml melk koemelk, amandelmelk, alles kan
- zout & peper
- 2 el gehakte verse munt
- 1 handje blanke rozijnen
- klont (room)boter (optioneel)
Instructies
- Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook de aardappels in ongeveer 20 minuten gaar. Voeg een flinke snuf zout toe aan het kookwater.
- Giet de aardappelen af en laat ze eventjes droogstomen in de pan. Verwarm intussen de melk in een pannetje (niet laten koken).
- Stamp de aardappelen fijn, voeg de melk en de boter toe en roer om totdat de boter gesmolten is. Voeg dan de spinazie toe en roer door de aardappelpuree. Dit kan even duren omdat de spinazie moet slinken door de warmte van de puree. Breng de puree op smaak met zout en peper en roer als laatste de rozijnen en munt erdoor.
Eet smakelijk!
Meer gerechten met aardappel:
Bloemkoolstamppot met chorizo, feta en amandelen
Broccolistamppot met sticky garnalen en cashewnoten
Aardappelsalade met zeekraal en venkel
IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?
Helemaal zin gekregen om deze aardappel-spinaziepuree zelf te maken? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Geef een reactie